Germania: peste 100 de maşini furate zilnic ajung pe pieţele est-europene

Germania: peste 100 de maşini furate zilnic ajung pe pieţele est-europene

În Germania se fură din ce în ce mai multe maşini, arată un raport al poliţiei. Iar deseori, aceste autoturisme sunt recomercializate pe pieţele est-europene în special în Polonia şi Republica Cehă. Hoţii preferă Skoda şi Porsche.

În fiecare zi dispar din parcările din Germania aproximativ 110 maşini. Iar proprietarii de Skoda şi Porsche sunt cei mai năpăstuiţi pentru că se pare acestea sun modelel care se caută.

Berlinul ocupă primul loc în Republica Federală, în ceea ce priveşte numărul autoturismelor furate. Aici, în fiecare zi, 20 de proprietari rămân fără maşini. Iar furturile de Skoda au crescut cu aproape 36% într-un singur an. Deşi la nivel federal infracţiunile de acest tip au cresut razant, de la peste 37.000 pe an în 2008, la peste 40.300 în 2009, hoţii sunt prinşi din ce în ce mai greu. Poliţia rezolvă în prezent doar fiecare al patrulea caz. Statisticile poliţiei mai arată că infracţiunile de acest tip s-au înmulţit şi de când România şi Bulgaria au devenit membre ale Uniunii Europene.

Citiţi mai multe pe Deutsche Welle.

Ne puteți urmări și pe Google News