Gurile rele ar putea spune că mini Merkel termină treaba începută de predecesoarea sa Ursula van der Leyen, care a fost acuzată că  a  adus armata germană într-o stare de plâns, fiind prea ocupată de educația LGTB, uniformele pentru gravide și grădinițele pentru copiii angajaților ca să se mai ocupe și de capacitatea de luptă a trupelor.

De altfel, general-locotenentul Bruno Kasdorf, fostul șef al Statului Major al Forțelor Terestre din 2012 până în 2015, a acuzat-o  direct pe Ursula von der Leyen că în calitatea de ministru al Apărării a adoptat decizii care au prejudiciat securitatea externă a Germaniei și a dat dovadă de un “dezinteres înspăimântător” față de soarta contigentului german din Afganistan.

Numită ministru al Apărării în locul Ursulei von der Leyen, decenită președinte l Comisiei Europene, mini Merkel vrea să continue “reforma” .


Ursula von der Leyen – din ce în ce mai suspectă

Generalii germani nu-și mai ascund revolta! Imigranții Angelei Merkel au „mâncat” și bugetul de apărare al Germaniei?


Potrivit Deutsche Welle, Annegret Kramp-Karrenbauer planifică restructurarea Comandamentului Forțelor Speciale din Bundeswehr (KSK), ca urmare a numeroaselor acuzații de extremism de dreapta aduse militarilor din aceste unităi. Potrivit ziarului Die Welt, ministrul Apărării vizează o reformă structurală a unităților KSK, inclusiv dizolvarea uneia dintre cele patru companii de luptă. Aproximativ 70 de soldați vor fi afectați de aceste schimbări.

KSK face parte din armata germană din 1996. Grupul este specializat  în operațiuni antiteroriste și salvări de ostatici din zone ostile. Se știe că aceste trupe au luptat în Afganistan și în Balcani, dar operațiunile au rămas secrete, notează Deutsche Welle.

Potrivit ziarul Süddeutsche Zeitung, Kramp-Karrenbauer, trpele KSK au „devenit parțial independente” de lanțul de comandă și s-au erijat îtr-un fel de “lider toxic”, ceea ce face ca unitatea  „ să nu poate continua să existe în forma sa actuală”. Ca urmare, grupul nu va mai participa la exerciții sau misiuni internaționale până la restructurare.