Evenimentul Zilei > International > Germania. Ce spun locuitorii din Kallstadt, satul strămoșilor lui Trump
Germania. Ce spun locuitorii din Kallstadt, satul strămoșilor lui Trump

Germania. Ce spun locuitorii din Kallstadt, satul strămoșilor lui Trump

Printre podgoriile din sud-vestul Germaniei se află comuna Kallstadt, unde au crescut, la sfârșitul secolului al XIX-lea, bunicii paterni ai președintelui american, Friedrich și Elisabeth, înainte de a emigra în Statele Unite.

În satul german al strămoșilor lui Donald Trump, situat în Renania-Palatinat, în apropiere de Luxemburg, primarul se gândise, în urmă cu patru ani, să dezvăluie o placă în cinstea liderului american, dacă ar face ceva „măreț” pentru Statele Unite sau pentru lume.

După patru ani de mandat a președintelui republican, nu mai e cazul pentru un astfel de demers, scrie AFP.

Casa unde au trăit Friedrich și Elisabeth, albă, cu aspect banal, poate fi încă văzută în acest sat liniștit cu aproximativ 1.200 de locuitori.

Dar locuitorii din Kallstadt  s-au săturat să vadă comuna lor asociată cu imprevizibilul președinte american, care candidează pentru un al doilea mandat la alegerile din 3 noiembrie.

Cele două țări ale noastre erau prietene, iar prietenii noștri ne rămân prieteni în continuare”, comentează primarul Thomas Jaworek.

„Dar când îi vezi pe Angela Merkel și Donald Trump stând unul lângă celălalt, ai senzația că acum există două lumi între noi”, recunoaște edilul în vârstă de 52 de ani.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: