Echipa naţională de fotbal a României a învins într-un singur meci din cele patru susţinute în acest an, 3-0 cu Honduras, dar tricolorii s-au evidenţiat în alte moduri. Imaginea partidei cu Honduras a fost oferită de mijlocaşul George Florescu, care a avut o izbucnire nervoasă după ce a marcat primul său gol în tricoul primei reprezentative.

Camerele TV au surprins o bucurie fără margini, condimentată cu un potop de înjurături. Până să-şi termine „dedicaţia”, Florescu a fost acoperit de colegii care l-au îmbrăţişat, iar „adrisantul” a rămas necunoscut.

„Elefantul” l-a vrut la FC Timişoara

Apropiaţii jucătorului ne-au dezvăluit că Florescu, un tip educat, n-a mai rezistat şi a răbufnit la adresa lui Marian Iancu, preşedintele de la FC Timişoara. „Elefantul” face parte din „corul” de ţaţe care sare ca ars la fiecare pas greşit al naţionalei şi care, mai nou, şi-a construit un ţel în viaţă din a-l critica pe Florescu.

Interesant este că patronul bănăţenilor s-a înveninat după ce jucătorul a refuzat oferta de a veni la echipa bănăţeană. Când naţionala a jucat contra Israelului, la Timişoara, în martie, Iancu le-a ordonat lui Neluţu Sabău (n.r. – antrenorul de atunci al formaţiei) şi lui Daniel Stanciu (n.r. – unul dintre conducătorii clubului) să facă orice ca să-l convingă pe Florescu să vină în Banat. Acesta a refuzat, alegând oferta de la Alania Vladikavkaz. Iancu n-a suportat refuzul şi, de atunci, tună şi fulgeră la adresa jucătorului.

Cum era de aşteptat, George Florescu a negat ieri că ar fi avut vreo „dedicaţie” pentru cineva anume. „M-am simţit minunat după ce am marcat primul gol la naţională la doar a doua selecţie. Un gol pentru naţională este ceva deosebit pentru orice jucător. N-am adresat niciun cuvânt obscen nimănui. M-am bucurat mult pentru că eu am jucat mai mult mijlocaş defensiv şi, în ultimii doi ani, nu am marcat mai mult de trei-patru goluri”, s-a apărat Florescu.

Internaţionalul român vrea să îngroape securea războiului şi să nu răspundă niciunuia dintre personajele care, orice s-ar întâmpla, critică naţionala (din acest lot face parte şi Cornel Dinu): „Nu vreau să mai răspund la provocări. Vreau să-mi fac treaba şi să demonstrez că sunt convocat pe merit. Când vom avea rezultate, nu va mai putea nimeni să arunce cu pietre. Cu Honduras am fost foarte determinaţi, ca să le tăiem din elan tuturor celor care nu fac altceva decât să ne critice. Nu e plăcut să auzi numai critici de la oameni care n-au treabă cu fotbalul”.

„Cu Honduras am fost foarte dete rminaţi, ca să le mai tăiem din elan celor care ne critică.“,
EORGE FLORESCU, internaţional român

ATACURI

„N-are ce căuta lângă Chivu”

Marian Iancu este unul dintre cei mai guralivi „oameni de fotbal” din Liga I, iar Florescu a devenit una dintre victimele atacurilor „Elefantului” de câteva luni. Iancu l-a „urecheat” constant: „România nu a jucat nimic la Timişoara. Îl consider pe Răzvan cel mai bun selecţioner. Dar îmi pare rău pentru el. Atâta timp cât o să îl văd pe Florescu alături de Chivu, nu este echipa mea naţională. Să rămână echipa naţională a lui Florescu şi a celor care îl cheamă la naţională. Aş putea vorbi de naţională în jurul lui Chivu, Rădoi, Marica, pe care l-am criticat şi văd că îmi place din ce în ce mai mult acum. Mai sunt Raţ, Sepsi, Cociş”.