Primul inculpat părea confuz, dezorientat și nu a făcut nicio declarație când a fost adus în sala judecată, în fața celor trei judecători care au participat la ședința comună, în timp ce al doilea a fost adus într-un scaun cu rotile.

Procurorul i-a acuzat de respectarea așa-numitei ideologii takfiri, aceștia înjunghiindu-și și decapitându-și mama. De asemenea, cei doi și-au atacat tatăl și celălalt frate cu o macetă, având intenția de a-i ucide, după care au furat o mașină în încercarea de a fugi de autorități.

Teribila crimă a avut loc în cartierul Al-Hamra din Riyadh, în iunie 2016.

Potrivit reprezentanților Ministerului de Interne de la Riad, gemenii și-au dus mama într-o debara, unde au ucis-o; sora lor mai mică a supraviețuit doar pentru că s-a baricadat într-una din camere.

Procurorii au declarat că cei doi acuzați și-au renegat și fratele mai mic, făcându-se vinovați de atac cu armă albă și având intenția de a-l ucide și pe acesta.

În ciuda încercării gemenilor de a-și ucide cel de-al treilea frate, acesta a reușit să scape chiar și după ce a primit mai multe lovituri puternice la cap.

Recunoscând implicarea în evenimentele care au dus la uciderea mamei lor, primul inculpat a declarat anterior că el și fratele său geamăn nu intenționau să comită crima, dar au fost surprinși să-și găsească mama în casă în acel moment.

Cei doi au negat orice legătură cu organizații teroriste.

Secretariatul General al Consiliului pentru Studii Superioare Islamice a declarat, la acea vreme, că teribila crimă comisă de cei doi tineri ar trebui să convingă autoritățile să acorde o atenție sporită pericolului reprezentat de propagarea ideologiei de tip takfiri în societate – mai ales că ISIS face tot ce poate pentru a prinde tinerii din această țară în lațul extremismului religios.( arabnews.com)