Evenimentul Zilei > Justitie > Gelu VOICAN, cercetat pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII, aruncă mortul în grădina lui IOHANNIS
Gelu VOICAN, cercetat pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII, aruncă mortul în grădina lui IOHANNIS

Gelu VOICAN, cercetat pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII, aruncă mortul în grădina lui IOHANNIS

Gelu Voican Voiculescu (membru C.F.S.N. și fost vice prim-ministru al Guvernului României), acuzat de magistrații din cadrul Secției parchetelor militare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de săvârșirea de infracțiuni contra umanităţii, a declarat că Iohannis este de vină pentru punerea sa sub acuzare.

”Procurorii au dat curs unei directive care a venit clar din partea președintelui Iohannis, care a spus că oameni care au mâinile pătate de sânge sunt în libertate și că nu e vremea istoricilor, ci vremea procurorilor”, a declarat Gelu Voican Voiculescu într-o intervenție telefonică în direct la Digi24.

"Prin ordonanţa din 18.12.2018, procurorii din cadrul Secției parchetelor militare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul penal intitulat generic „Revoluţia Română din decembrie 1989”, au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii  Ion Iliescu (membru și președinte al C.F.S.N.), Gelu Voican Voiculescu (membru C.F.S.N. și fost vice prim-ministru al Guvernului României), Iosif Rus (fost comandant al Aviației Militare) și Emil (Cico) Dumitrescu (fost membru CFSN), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor contra umanităţii  prev. de art. 439 lit. a, g, i şi k C.p.[…]Cercetările au vizat stabilirea situației de fapt în ceea ce privește exercitarea directă a prerogativelor puterii de stat și a luării deciziilor  cu caracter politic și militar de către grupul de decizie politico-militară al Consiliului Frontului Salvării Naționale ( C.F.S.N.), format din Ion Iliescu, Silviu Brucan, general locotenent Victor Atanasie Stănculescu, general maior(r) Nicolae Militaru (reactivat ulterior, înaintat în grad militar și numit ministru al apărării) și Gelu Voican Voiculescu.[…]Probatoriul administrat în cauză relevă că  inculpaţii Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu ar fi dezinformat în mod direct prin apariţiile televizate şi emiterea de comunicate de presă (contribuind astfel la instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului), ar fi participat la dezinformarea şi diversiunea exercitate pentru executarea cuplului Ceauşescu şi ar fi acceptat şi asumat politic acte diversioniste comise de unele cadre cu funcţii de conducere din M.Ap.N., fără a interveni pentru stoparea lor", potrivit comunicatului transmis de Ministerul Public.

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: