În urma Raportului prezentat  în ședință, hotărârea a fost luată în unanimitate. Iar motivele invocate de actualul preşedinte PMP Dolj sună cam aşa:

„Domnul  Gelu Visan a fost membru încă de la înfiițarea partidului  și a deținut funcția de președinte al filialei județene în perioada 2015-2016.  Întrucât  la alegerile locale din 2016 PMP Dolj a obținut un rezultat slab , acesta a fost înlăturat de la conducerea partidului.   Din 2016  a deținut funcția de membru  iar  până în prezent Gelu Visan nu a mai avut niciun fel de activitate în rândurile organizației din care făcea parte. Motivele pentru care  a fost exclus, prezentate în Sedința Consiliului Executiv Local  al PMP Craiova, au fost numeroase și se bazează în primul rând pe încălcări grave şi repetate ale Statutului si Regulamentului de Functionare şi Organizare al PMP .
Gelu Vişan a încalcat prevederile Art . 31, Art. 17 lit. a) lit.b)lit.c) lit.g)lit. h) si Art. 58 lit. g) din Statutul PMP. Conform Art. 25, Art. 26 din Statutul PMP  si  Art 15 din Regulamentul de Organizare şi Functionare ,d-ul Gelu Visan  va fi înștiințat și va putea formula contestație împotriva hotărârii de excludere"
, este comunicatul semnat de Dan Păloiu, președintele PMP Dolj.