Gaze, direct de la ruşi

Gaze, direct de la ruşi

România va cumula în perioada 2002-2012 pierderi de sute de milioane de euro pentru că nu cumpără gaze naturale direct din Rusia, ci de la intermediari, iar această situaţie ar trebui rezolvată după ce expiră contractele în derulare, a declarat ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

"În toţi aceşti ani, am avut o politică ciudată. Am cumpărat (gaze naturale - n.r.) de la intermediari - unii dintre aceştia din Germania - şi nu direct de la Gazprom. România trebuie să se pregătească de o discuţie serioasă cu Rusia, pentru a rezolva această problemă", a comentat ministrul, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că în perioada 2002-2012 România a pierdut şi pierde în continuare sume de ordinul sutelor de milioane de euro pentru că nu cumpără gaze naturale direct din Rusia.

Vosganian susţine că, deocamdată, au existat discuţii premergătoare la nivel de experţi, între Romgaz şi Gazprom. El a adăugat însă că o nouă înţelegere cu oficialii ruşi nu va fi posibilă pînă în 2012, cînd vor expira contractele aflate în derulare.

Ne puteți urmări și pe Google News

(16:00)