Observatorul Solar Dynamics, care aparține agenției NASA a fpcut descoperirea teribilă.

Potrivit primelor explicații, gaura astfel formată este o zonă în care câmpul magnetic s-a deschis, aruncând în afară un vânt solar puternic.

În imaginile surprinse de Obervatorul astronomic se vede cum suprafața solară, care apare colorată cu mov este dominată în partea sa superioară de zone de culoare neagră. Astronomii susțin că acele zone indică un câmp magnetic deschis, responsabil cu aruncarea unor vânturi solare puternice în atmosferă, inclusiv particule radioactive.

Specialiștii spun că acest fenomen este responsabil cu apariția unei aurore boreale extrem de puternice, care a putut fi observată inclusiv în statul Nebraska, SUA.

Deși astfel de găuri în câmpul electromagnetic al Soarelui pot apărea oricând, specialiștii spun că ele apar cel mai frecvent în timpul „minimumului solar”, o perioadă care ar trebui să se producă foarte curând.

Minimul solar este perioada cu cele mai puține activități solare în ciclul solar al stelei noastre. În acest timp, activitatea petelor solare și erupțiilor solare se diminuează și, adesea, zile întregi nu se înregistrează astfel de evenimente.