Evenimentul Zilei > Horoscop > Gata, am închis pustnicia! O nouă pildă cu Nastratin Hogea. Ce mai este nou cu Solar Impulse? Gestionarea mesajelor de ură pe rețelele sociale. Gemenii sunt specialiști în relații publice, Peștii nu prea au spor | Horoscopul lui Dom’ Profesor
Gata, am închis pustnicia! O nouă pildă cu Nastratin Hogea. Ce mai este nou cu Solar Impulse? Gestionarea mesajelor de ură pe rețelele sociale. Gemenii sunt specialiști în relații publice, Peștii nu prea au spor | Horoscopul lui Dom’ Profesor

Gata, am închis pustnicia! O nouă pildă cu Nastratin Hogea. Ce mai este nou cu Solar Impulse? Gestionarea mesajelor de ură pe rețelele sociale. Gemenii sunt specialiști în relații publice, Peștii nu prea au spor | Horoscopul lui Dom’ Profesor

Pe 26 noiembrie s-au născut Norbert Wiener, regina Maud, Eugen Ionesco, Stelian Olaru, Mihail Drumeş, Ivan Patzaichin, Francisc Vaştag, Ella Constantinescu, Ioana Bentoiu, Dana Ciocârlie. Pe 27 noiembrie s-au născut Alexander Dubcek, Jimi Hendrix, Bruce Lee, Anders Celsius, Vito Genovese, Dina Cocea, Liviu Rebreanu, Nicolae Manolescu, Vasile Voiculescu, Aron Pumnul, Grigore Antipa, Nina Cassian.

Nimic în "Kalendar" iar în calendarul creştin ortodox sunt, pe 26 noiembrie, Sf. Cuvioşi Stelian Paflagonul, Alipie Stâlpnicul şi Nicon, iar pe 27 noiembrie, Sfinţii: Iacob Persul, Natanail şi Pinufrie.

Dragi lupi, padawani și hobbiți, vă anunț oficial că am închis pustnicia, nu mai primesc pe nimeni în vizită. S-a făcut frig și vă rog să mai stați pe la casele domniilor voastre. Știu că este ”so social” să veniți să mă vizitați în Prahova submontană, dar, gata! Ziua este scurtă, noptea se lungește, este timp de citit cărți bune și vizionat filme vechi.

Oricum, eu făceam ca Nastratin Hogea. Nu știți cum primea el musafirii? Nu la el acasă, că era sărăcie mai mare chiar ca la mine, dar odată a fost pus de șah, istoria noastră se petrece în Persia, la Isfahan, să aibă grijă de pelerinii care doreau să viziteze și să se reculeagă în marea moschee a șahului. Am vizitat-o și eu, este imensă, ca mai tot ce se construia în vechime în Asia.

Nastratin și-a pus cel mai frumos caftan și a început să primească pelerinii. ”Ai mai fost pe aici?” ”Nu!” era răspunsul. ”Ia o ceașcă de ceai!”. ”Ai mai fost pe aici?” întrebă Nastratin alt pelerin. ”Da!” a fost răspunsul ”Ia o ceașcă de ceai!” Un ucenic care mergea în spatele lui l-a întrebat pe Nastratin Hogea care este înțelesul faptului că atât la cei care mai fuseseră, cât și la cei care nu mai vizitaseră moscheea le-a oferit, la fel, o ceașcă de ceai. Raspunsul lui Nastratin nu s-a lăsat așteptat: ”Ia o ceașcă de ceai!”

Prietenii mei din Geneva mă informează că Si2, Solar Impulse 2, a ajuns, vineri, înapoi, în Elveția, împachetat, cu aripile strânse, din Dubai unde a terminat celebrul, de acum, periplu în jurul globului, fără un gram de combustibil. Un mare avion de transport, un CargoLux, l-a adus pe eroul electric înapoi la aerodromul Dübendorf, unde a fost construit și încercat. Prietenii mei elvețieni, cu unii am lucrat la Motor Columbus, sunt foarte încântați că proiectul, visul continuă. La Marrakesh, pe 11 noiembrie, s-a lansat ”World Alliance for Clean Technologies” în cadrul COP22. Cu părere de rău, se pare că Si2 va fi demontat și subansamblele lui folosite la viitorul proiect, care deocamdată este secret. Am întrebat de ce nu a fost dat unui muzeu. Dar, locul era ocupat. Prototipul Solar Impulse este expus, din martie 2015, la cel mai mare muzeu de știință din Europa, ”Cité des Sciences et de l'Industrie”, din Paris. Este nedrept, dar uneori, eroii devin piese de schimb!

Și iată, din curierul UE, ceva care vă poate interesa, dragi utilizatori de rețele sociale :

Heiko Maas, ministrul german al justitiei, a declarat intr-o reuniune ministeriala ca Facebook ar trebui considerat  mai curand o companie media decat o platforma tehnologica care permite grupurilor sociale sa-si exprime cerintele, facandu-se responsabil de faptul ca nu suprima discursurile care incita la ura. In cadrul unui program care va dura pana in martie 2017, autoritatile germane supravegheaza mesajele rasiste semnalate de catre utilizatorii Facebook si le suprima in urmatoarele 24 de ore. Desi ministrul justitiei a promis masuri legislative speciale, rezultatele nu se vad inca. Maas a declarat ca UE trebuie sa decida daca platformele trebuie considerate ca statii de radio sau de televiziune care raspund de continuturile pe care le publica. Potrivit directivelor europene actuale, Facebook si celelalte retele sociale nu sunt responsabile pentru continuturile criminale sau mesajele de ura ce apar pe platformele lor. In mai anul acesta, Facebook, Google, YouTube si Twitter au semnat un cod de conduita prin care s-au angajat sa lupte contra rasismului și xenofobiei, prin analizarea tuturor notificarilor dușmănoase postate pe parcursul a 24 de ore. Dar codul nu are constrangeri juridice, ceea ce ministrul justitiei doreste in mod expres. In acest scop, el a cerut echipei din minister sa lucreze la un proiect de lege care sa poata fi adoptat inaintea alegerilor federale de anul viitor. Mai multi ministri au cerut companiilor de media sociale sa publice regulat numarul de postari care incita la ura suprimate. Daca o companie refuza sa stearga respectivele mesaje, amenzile ar trebui sa ajunga pana la 1 million de euro. La randul său, Facebook afirma ca este o companie tehnologica și nu o societate media, deoarece construieste mijloace pe care utilizatorii le pot folosi pentru a accede la stiri si informatii, dar nu produce continuturi ca atare.

Sursă alternativă: http://www.reuters.com/article/us-germany-facebook-hatespeech-idUSKBN13C29A

Din nou, politicul corect! Prin ștergerea mesjelor se dă satisfație celor care le-au scris! Care pot argument că li s-a interzis libera exprimare, libertatea cuvântului, conținutul nefiind înjurios sau ofensator, ci doar relatează unele aspecte cotidiene.

Personal, am unul, poate două, suflete chinuite care nu mă suportă. Mă înjură pe unde pot, mă denigrează, mă vorbesc de rău. Nu mă supăr, dar nici nu le răspund! În niciun caz, nu le șterg mesajele. Este abecedarul pe care l-am învățat la Preston și Quantico, când ești o persoană publică și te expui, sau ca jurnalist și/sau politician, niciodată nu se intră în dialog cu o persoană necunoscută, care se pitește în întunericul anonim al netului. Pe de altă parte, una din trei persoane are probleme psihice, iar una din zece foarte grave! Aceste probleme se tratează cu înțelegere și umor. Dar nemții nu au avut niciodată umor, de aceea au declanșat două războaie mondiale!

Este weekend, atenție cum circulați, pentru că trebuie să prindeți și ziua de mâine, doar este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC    Dimineaţa de sâmbătă îţi aduce o nouă atitudine faţă de cei din jurul tău. Te hotărăşti să nu te mai înduioşezi chiar de la prima strigare. Sâmbată este o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă – sunt posibile unele întâlniri întâplătoare cu prieteni vechi dar neglijaţi. Probabil ca te duci la cumparaturi, duminica o sa vrei sa faci putina curatenie in casa si în suflet.  Ai un moment de inspiraţie în care crezi că ai găsit o solutie pentru rezolvarea unor probleme. Sfârşitul weekendului, adică duminică seara te gaseste în activitate, in orice caz muncind din greu la ceva, în casă.

TAUR    Este timpul unor decizii, mai mult sau mai putin importante şi dacă ai tărie de caracter o să dobândeşti mai multe avantaje.  Weekendul este favorabil lucrurilor importante. Promovează-ţi cu hotărâre interesele personale. Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi, însă, că oamenii de succes nu sunt obosiţi! Nu par că sunt obosiţi. Pentru că se îngrijesc. Ceea ce ei fac cu bani mulţi, tu poţi să faci cu bani puţini! Nu ai frică, pastreaza speranţa şi portile succesului sunt larg deschise pentru tine. Continuă să perseverezi pe drumul actual!

GEMENI   Gemenii sunt specialiştii în relaţii publice ai zodiacului.  Buni de gură, energici şi ironici au în acest weekend mai multe ocazii să iasă în evidenţă. Totuşi o bună parte din Gemeni trebuie să ocolească cu abilitate şi diplomaţie subiectele tabu de acasa, problemele tăioase din familie. Nu uita că tacerea este de aur, vorba de tinichea!  Venus face aspecte favorabile cu zodia. Foloseşte perioada ca să-ţi lămureşti problemele de amor sau să începi alte cuceriri. Lipsa de empatie de care eşti acuzat este doar o toană trecătoare. Zâmbeşti şi fii din nou cuceritor! Se mai face lumină şi pe strada ta şi in acest weekend ai sentimentul că, în fine, zările îţi sunt deschise şi că până la urmă viaţa este plină de farmec.

RAC   Sâmbătă, cu Luna, patroana ta, în aspecte bune, ai mai multe oportunităţi şi posibilităţi, pe care cu înţelepciune şi chibzuinţă nu o să le risipeşti, cum faci de obicei. Configuraţia astrală te sprijină să obţii mai multă stabilitate în familie sau printre prieteni. În ultima zi din weekend îţi este mai uşor să învingi dificultăţile vieţii cotidiene – doar este duminica. Poti sa ai o întâlnire cu o persoană deosebită şi astfel de  întâlniri îţi încălzesc inima şi îţi oferă suficiente rezerve de bună dispoziţie şi optimism.

LEU   Este greu să renunţi la comoditate, putem inţelege, este doar sâmbătă. Dar ai multe de făcut în gospodărie, curăţenie în primul rând. Sfatul stelelor este să ceri un ajutor calificat. În această perioadă  este bine să nu ai o atitudine prea dinamică sau chiar agresivă.  Evită orice decizie luată  în stare emotivă.  Nu începe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece vei constata ca nu ai cui sa-i ceri ajutorul. Este cazul să devii mai practic şi ceva mai diplomat, totodată. Dacă nu poţi să faci ceva, cumpără serviciul respectiv. O să fii mulţumit de rezultat şi nici nu costă foarte mult!

FECIOARA   Astăzi te cuprinde o dorinţă obsesivă să faci gospodărie, să mergi la piaţă, să cumperi bunătăţi. Imaginezi feluri de mâncare complicate, dar delicioase. Nu te opri, ceva-ceva tot o să iasă! Magnetismul personal al nativilor şi nativelor din Fecioară este în creştere – în special sâmbătă.  Duminică este o zi liniştită şi relaxantă în mijlocul familiei.  Acordă mai mult timp familiei, prietenilor vechi – te vei simţi foarte bine in compania lor!  Un weekend la fel ca multe altele, dar foarte plăcut, până la urmă. Seară de duminică deosebită în compania celor dragi. Nu te mai lăsa prins in capcana clasică întinsă zodiei tale, cea cu detaliile ca să nu vezi intregul. Deschide bine de tot ochii!

BALANTA   Te simţi mai bine, după o perioadă obositoare. Este o zi bună pentru a face bilanţul şi a vedea cât ai cheltuit în luna aceasta. Se apropie sărbătorile de iarnă şi trebuie să ai rezerve! Weekendul este favorabil, mai ales în afirmarea propriei personalităţi. Trebuie să eviţi discuţiile în contradictoriu cu persoanele de sex opus, sau cu cei care îţi poartă de grijă, fără sa ai nevoie, din familie, sau dintre prieteni.  Nu-ţi face griji, o să te descurci şi de data aceasta. Stelele fixe si vremea dar si vremurile, puternice prin schimbari, îţi conferă energia de care ai atâta nevoie.

SCORPION    Încerci să păstrezi un secret, dar s-ar putea să te dea de gol altcineva. Nervozitatea nu rezolva nimic. Fi calm, vorbeşte logic, cu acelaşi zâmbet şarmant. Poate merge şi de data asta! Bănuielile tale nu se confirmă, sau se confirmă parţial. Până la urmă timpul te favorizează. Un weekend bun în toate, în ceea ce priveşte timpul liber, relaxarea şi distracţiile. Nu trebuie sa faci cheltuieli importante. O mică nerealizare, sau un eşec minor care te pune pe gânduri, asta sâmbată. Nu te lăsa copleşit de rutina, caută noi distraţii, petrece timpul liber, umple-l cu ceva nou în acest weekend şi caută noi prietenii. Atenţie la regimul alimentar şi la oboseală. Dacă poţi să te odihneşti mai mult nu ar fi deloc rău!

SAGETATOR   Prieteni, sau rude te viziteaza azi, cu veşti bune. Puneţi la cale împreună un proiect care pare interesant. E vorba despre distracţie sau un câştig important, dar şi de multă bătaie de cap. Perioada îţi este favorabilă. Sâmbătă face să-ţi crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm. Primeşti o informatie neasteptată, plăcută, însă, sau ai o întâlnire neanunţată cu o personă dragă, sau cu mai multe rude, prieteni.  Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp.  Duminică eşti la un spectacol sau la o aniversare.

CAPRICORN   Sâmbătă programul prestabilit va suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Duminică ai un program scurt: te trezeşti târziu şi te culci devreme, asta dacă nu te duci pe seară la vreun spectacol, club sau o petrecere de zi de naştere.

VARSATOR  O sâmbătă obosituare, ai de lucru, acasă. Efortul merită un premiu, aşa că ai o cină tandră cu lumânări. În acest weekend esti intr-o perioada binecuvantată, de la bine la foarte bine. Cam tot ce iti propui iti iese – asta pentru ca dai dovada de mult realism si bun simt. Stelele avantajeaza in mod special activităţile legate de domeniile social şi amor. Nu că domeniile respective ar fi foarte bănoase, dar sunt… sensibile! O perioadă din nou puţin tensionată, duminică seara, mai ales de bârfe şi vorbe. Nimic foarte important, însă. Mai mult comicării decat lucruri serioase.

PESTI   Nu prea ai spor, orice ai face. Oferă-ţi o pauză, doar este sâmbătă. Poate la un film, sau o prăjitură la o cafea cu o prietenă şi cu vorbe multe. Seară plăcută, relaxantă cu familia sau prietenii. Sâmbătă seara sunt ceva petreceri la orizont, trebuie numai să alegi. Duminică, probabil, o să te trezeşti la prânz, aşa că abia dacă ai timp să pregăteşti programul de săptămâna viitoare. Pentru că în acvariul în care te bălăceşti, adică uneori munceşti, cine nu are un plan este devorat de monştrii!

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: