În prima fază, șoferul unui autobuz al Companiei de Transport Local Bacău a fost încătușat de mai mulți polițiști locali, pentru simplul motiv că nu avea mască de protecție.

Mai mulți polițiști locali au năvălit în cabina autobuzului și l-au tras afară pe șofer, un bărbat de aproximativ 60 de ani. „Mă, omule, de ce m-ați oprit, spuneți-mi și mie vă rog frumos”, striga șoferul, în timp ce i se puneau cătușele. Culmea este faptul că mai mulți dintre polițiștii locali care au intervenit nu aveau măști de protecție.

În tot acest timp, zeci de pasageri aflați în autobuz au rămas închiși în interior, pe o căldură de peste 30 de grade și cereau să fie deschise ușile. Întreaga scenă a fost filmată de un băcăuan care s-a declarat revoltat de comportamentul polițiștilor.

După ce l-au încătușat pe șoferul autobuzului, o femeie trecută de 60 de ani le-a reproșat polițiștilor locali comportamentul pe care l-au avut. Răspunsul a fost ducerea femeii la ”autospecială”. ”La oamenii cu pătrunjel și lă ăștia bătrâni sar. La interlopi nici nu vă uitați. Lăsați-mă în pace, dar ce vă bateți joc de noi. Eu trebuie să mă duc la policlinică”, le-a spus femeia celor de la Poliția Locală, după care a fost prinsă de braț și trasă spre mașina Poliției Locale Bacău.

Nici cel care a filmat întreaga scenă și le-a spus polițiștilor că au greșit, din moment ce nici ei nu au mască de protecție, nu a scăpat mai ușor. Deși era pe domeniul public, bărbatul a fost legitimat, urmând să primească acasă o amendă. Acesta le-a cerut polițiștilor să își pună mască de protecție și să nu ceară altor persoane să respecte aceste reguli de protecție împotriva coronavirusului, din moment ce chiar ei nu le respectă.

“Incredibil ce s-a putut întâmpla astăzi, în Bacău. Un șofer de autobuz a fost încătușat de Poliția locală pentru că nu purta mască! Șoferul a fost dat jos din autobuz, i s-au pus cătușele și a fost băgat în duba poliției. Călătorii din autobuz au fost oripilați de această întâmplare”, a spus un alt băcăuan.