Noi proteste se pregătesc la Timișoara. Galeria echipei de fotbal Politehnica a anunțat că, începând de miercuri, în fiecare seară de la ora 18.00, va ieși în stradă. Noul măr al discordiei: prevederile Legii 4 î 2008, Legea împotriva huliganismului pe stadioane.
Protestele se anunță diferite de cele de până acum, potrivit anunțurilor postate pe internet. „Faptele de abuz flagrante comise în Bucureşti în zilele de 13-16 ianuarie 2012 ne obligă să ieşim în stradă şi să tragem un semnal de alarmă asupra unor încălcări evidente ale celor mai elementare drepturi. Nu suntem adepţii violenţei gratuite, nejustificate. Dar atunci când semeni vânt trebuie să fii pregătit să culegi furtună”, au transmis liderii galeriei pe rețelele de socializare.

Unul dintre liderii din Peluza Sud a spus că noua lege poziționează suporterii „o treaptă mai jos faţă de infractorii de rând”. „Vom ieşi în stradă, ca şi ceilalţi cetăţeni ai României, pentru a ne striga nemulţumirile. Nu ni se pare corect ca un violator sau un tâlhar să poată primi legal o pedeapsă mai mică decât un suporter care a aprins o torţă pe stadion. Ne-am săturat ca în societate să fim priviţi ca nişte paria, în ciuda faptului că, de multe ori, tocmai suporterii sunt cei care iau atitudine. Noi, suporterii din Peluza Sud, nu putem sta nepăsători. Oameni simpli, ultraşi liberi, apolitici, nemanipulaţi şi curaţi din punct de vedere moral, dovadă şi scandările noastre împotriva tuturor partidelor politice, indiferent de culoare sau program”, a declarat Cristi Brîncovan.

Tinerii din Opoziție nu se organizează pentru a participa la proteste. „Suntem de duminică în stradă, unii dintre noi, cel puțin două ore zilnic, însă nu ne-am organizat. Am venit fiecare după cum am simțit”, a declarat Grigore Grigoroiu, reprezentant al Tineretului Liberal timișorean. Acesta adaugă că, joi, 100 de liberali vor participa la mitingul din București, programat de la ora 16.00.