Evenimentul Zilei > Actualitate > Gabriela Ruse, singura jucătoare din România care avansează în turul secund al calificărilor de la Doha
Gabriela Ruse, singura jucătoare din România care avansează în turul secund al calificărilor de la Doha

Gabriela Ruse, singura jucătoare din România care avansează în turul secund al calificărilor de la Doha

Gabriela Ruse este singura jucătoare din România care avansează în turul secund al calificărilor de la Doha.

La capătul unei partide deloc lipsite de emoţii, care s-a întins pe durata a o oră şi treizeci de minute, Ruse a eliminat-o pe necunoscuta jucătoare din Algeria, Ines Ibbou.

Gabriela Ruse, singura jucătoare din România care avansează în turul secund

După înfrângerile suferite de Monica Niculescu şi Patricia Ţig, în turul întâi al calificărilor de la Doha, fanii tenisului din România au primit, până la urmă, şi o veste bună din Qatar. Gabriela Ruse a trecut, astăzi, în două seturi, de o tenismenă din Algeria, clasată pe locul 571 mondial şi e singura tenismenă din ţara noastră care avansează în faza următoarea a competiţiei.

Tânara sportivă în vârstă de 23 de ani a început perfect confruntarea cu Ines Ibbou şi şi-a trecut în cont, în doar câteva minute, două break-uri. Deşi tabela de marcaj indica un avantaj de trei game-uri pentru Ruse (4 – 1), jucătoarea din Bucureşti a căzut inexplicabil, iar algerianca de 22 de ani a reuşit să restabilească egalitatea, la 4.
Românca a tremurat serios pe acest final al primului set, dar a izbutit, până la urmă, să şi-l adjudece în prelungiri, cu scorul de 7 – 5.

Românca şi-a învăţat lecţia

Ruse s-a aflat la conducerea jocului şi în debutul celei de-a doua părţi a întâlnirii cu Ibbou. Tenismena născută în capitala României a avut nevoie de doar câteva minute pentru a se desprinde la un confortabil 4 – 1, dar povestea din setul întâi părea să se repete.

Algerianca s-a apropiat vertiginos, la un singur game (3 – 4), însă eleva lui Marcel Miron şi-a păstrat nervii tari şi nu şi-a mai cedat serviciul. Ruse a risipit, apoi, orice emoţie, realizând un nou break şi impunându-se cu 6 – 3.

În cel de-al doilea tur al calificărilor de la turneul de la Doha, sportiva noastră, situată, în prezent, pe poziţia 164 în clasamentul WTA, va da, cel mai probabil, peste nemţoaica Laura Siegemund. În vârstă de 32 de ani, experimentata jucătoare din Germania are un bilanţ negativ în acest debut de 2021, cu patru eşecuri şi trei victorii.