Evenimentul Zilei > Politica > Gabriela Firea reacționează la acuzațiile lui Nicușor Dan. Cine este responsabil pentru defectarea acoperișului Arenei Naționale
Gabriela Firea reacționează la acuzațiile lui Nicușor Dan. Cine este responsabil pentru defectarea acoperișului Arenei Naționale

Gabriela Firea reacționează la acuzațiile lui Nicușor Dan. Cine este responsabil pentru defectarea acoperișului Arenei Naționale

Gabriela Firea îi dă replica lui Nicușor Dan, actualul primar general, care a acuzat-o că nu a asigurat mentenanța la acoperișul Arenei Naționale. Ea a dat publicitășii o serie de documente conform cărora lucrările de mentenanță ar fi fost asigurate și îl acuză pe Nicușor Dan că minte, pentru a-și mulțumi fanii de pe Facebook.

Noul conflict a pornit de la afirmațiile lui Nicușor Dan cu privire la lucrările de mentenanță la Arena Națională. Edilul în funcție a acuzat faptul că întreținerea acoperișului la stadion nu s-a făcut la vreme. Iar din acest motiv este nevoie de reparații majore, mai costisitoare. Replica a venit de la Gabriela Firea care a dat publicității mai multe documente pe acest subiect. Ea a arătat că această mentenanță a fost asigurată la vreme și îl acuză pe Nicușor Dan de minciună.

„Prezint aici dovezile că Nicușor Dan este un primar mincinos, incapabil să accepte adevărul, nu doar incompetent. Eu vin cu documente, Nicușor scrie metafore pe Facebook! Așa cum nu reușește să se țină de cuvânt în privința promisiunilor din campanie dar nici să continue lucruri începute de mine și de echipa mea, nu poate nici să recunoască situația de la Arena Națională de care este răspunzător în totalitate”, a arătat Gabriela Firea.

Gabriela Firea susține că actele la care face referire și pe care le dă publicității sunt și în arhivele Primăriei. Astfel că, ori Nicușor Dan nu înțelege să le citească, ori i-au fost ascunse de subordonați. Mai mult, arată Gabriela Firea, aceste documente sunt cuprinse și în raportul corpului de control la care face referire actualul primar.

„Am spus adevărul și vă prezint documentele pe care dl Dan se face că nu le cunoaște. Deși, detaliile de mai jos sunt și în celebrul raport al corpului de control pe care-l vântură același Nicușor Dan. Ori l-au mințit subordonații, ori nu a înțeles ce au scris acolo. Sau, cine știe? Nu vrea să se afle că falimentul în care a împins cu bună știință Compania Municipală Tehnologia Informației a dus la tot ce acuză chiar el acum”, a mai arătat Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu\EEC

Gabriela Firea îl arată pe Nicușor Dan ca responsabil

Fostul primar Gabriela Firea a postat o serie de capturi de pe documentele, la care a făcut referire, și a dat lămuriri în legătură cu conținutul acestora. Ea a precizat că Arena Națională a avut întotdeauna contract de mentenanță, acesta fiind reziliat pe vremea lui Nicușor Dan

„Arena Națională a avut mereu contract de mentenanță pentru toate sistemele, inclusiv pentru acoperișul retractabil. În acordul-cadru nr. 694/23.05.2018, semnat între Primăria Capitalei și asocierea a două companii municipale, a fost inclusă mentenanța preventivă pentru «sisteme electromecanice cu regim special». Acoperișul retractabil al Arenei Naționale și video-cubul fac parte dintr-un astfel de ansamblu. Ele nu pot funcționa separat. Acordul și contractele subsecvente sunt publice”, a mai spus Gabriela Firea.

Fostul primar general a arătat că Arena Națională a rămas fără mentenanță la acoperișul retractabil când Nicușor Dan a falimentat și închis Compania Municipală Tehnologia Informației.

„Această companie asigura mentenanța preventivă și a avut grijă ca acoperișul să funcționeze. Toate mecanismele defecte au fost înlocuite, iar achizițiile pot fi verificate pe SICAP! Compania Municipală a lucrat permanent cu reprezentantul producătorului”, a precizat Firea.

euro 2020 orașe
Arena Nationala.

Cum s-a defectat acoperișul Arenei Naționale

Potrivit spuselor sale, acoperișul nu era stricta la finalul anului 2020 când Nicușor Dan a devenit primar general. Drept dovadă, a arătat ea, acoperișul a putut fi închis la solicitarea organizatorilor meciului FCSB-UTA.

„Dar a fost ținut închis patru zile la temperaturi scăzute, contrar indicațiilor producătorului, și s-a stricat când s-a încercat retragerea copertinei. Nimeni nu s-a opus atunci, niciun specialist din jurul lui Nicușor Dan! Defecțiunile provocate atunci sunt, de altfel, recunoscute și de reprezentantul producătorului, chemat să facă reparațiile”, a arătat Gabriela Firea.

În acest context, fostul primar, a mai spus că în 2020, Primăria Capitalei a încercat contractarea unor servicii suplimentare de mentenanță corectivă pentru acoperișul retractabil. Licitația a fost anulată pentru că singura ofertă primită a fost considerată neconformă.

Gabriela Firea își încheie postarea acuzându-l pe Nicușor Dan că spune „vorbe goale pe internet”.

„Domnule primar care ați distrus Capitala, ce mai aveți de zis? Tot vorbe goale pe Internet?”, se mai arată în postarea Gabrielei Firea.