”Copii cu mască de protecție la școală mi se pare o imagine dureroasă. Sfâșietoare. Iar pentru elevii din clasele mici, aproape imposibil. Sunt foarte activi, nerăbdători, aleargă, se mișcă…e normal! De aceea sunt copii! Nu văd ca pe o soluție bună redeschiderea grădinițelor și a școlilor după 15 mai.

Este, încă, foarte periculos! Virusul e printre noi! Din ce în ce mai agresiv! Copiii, prin natura lor, nu vor putea respecta cu strictețe măsurile sanitare și de distanțare socială. Se vor contamina, vor face forme ușoare, dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice și părinților, bunicilor. Va fi o nenorocire! Vor fi mii de îmbolnăviri!”, a scris  Firea pe social media.

Argumentele Gabrielei Firea

„Una este ca un copil să poarte o oră-două masca de protecție, supravegheat de părinți, pentru a se putea deplasa în siguranță și este cu totul diferit să fie nevoit să o poarte 4-5 ore, chiar mai mult, la cursuri. Statistica noastră, relativ sub control, pentru că se testează infim, va fi dată peste cap.

Atunci să vedem cum va fi gestionată o criză majoră! Ne-a ferit Cerul până acum! Și nu e vorba de statistici! Ci de viața oamenilor! Haideți să nu stricăm tot ce am obținut cu eforturi imense până acum. Să protejăm în continuare copiii, seniorii, bolnavii cronici!”, afirmă Firea.

Se pot găsi soluţii pentru încheierea anului şcolar, inclusiv pentru clasele terminale

Concluzionând: sub nicio formă nu aş fi de acord cu reînceperea cursurilor! Am fost prima care a cerut închiderea şcolilor pentru protejarea copiilor, a cadrelor didactice, a familiilor! Şi ce-am mai fost certată şi pusă la zid în public! Sunt ultima care voi cere redeschiderea şcolilor pe 15 mai.

Relansarea economiei

Dar, cu toată tăria, cred ca ne trebuie urgent un plan serios pentru relansarea treptată a economiei. Nu vom mai putea rezista mult timp cu motoarele economiei încetinite. Aici să ne concentrăm mai bine şi să privim cu respect spre ţările civilizate, de unde putem prelua modele de bune practici”, a concluzionat Gabriela Firea.