Evenimentul Zilei > Social > Gabriela Firea: În această primăvară vrea să se spele vitrinele, trotuarele, să se schimbe băncile şi maşinile de gunoi să nu mai fie văzute ziua pe stradă.
Gabriela Firea: În această primăvară vrea să se spele vitrinele, trotuarele, să se schimbe băncile şi maşinile de gunoi să nu mai fie văzute ziua pe stradă.

Gabriela Firea: În această primăvară vrea să se spele vitrinele, trotuarele, să se schimbe băncile şi maşinile de gunoi să nu mai fie văzute ziua pe stradă.

Potrivit planului de salubrizare al Capitalei, se vor spăla trotuarele, se vor curăţa zonele verzi, iar în parcuri vor fi schimbate băncile rupte. Vitrinele de pe Calea Victoriei şi Magheru trebuie curăţate, a anunţat Municipalitatea. Gabriela Firea a explicat că îşi doreşte ca fiecare bucureştean să aibă acelaşi nivel de trai, indiferent în ce cartier locuieşte.

Legat de fenomenul grafitti, nu sunt împotriva acestei activităţi. Am discutat cu directorul de la ALPAB posibilitatea de îi lăsa pe cei care vor să se exprime. Am discutat şi cu câteva ONG-uri care vor să organizeze activităţi de acest gen.  Potrivit acesteia, este împotriva grafitti-lui pe clădirile de patrimoniu.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a anunţat că va începe curăţenia de primăvară cu cartierul Aviaţiei.

În Sectorul 2, primarul a anunţat că problema cea mai mare este depozitarea necorespunzătoare a gunoiului, mai ales pe terenurile propietate privată pe care nu se află construcţii. Acesta a anunţat că proprietarii acestor terenuri vor fi amendaţi.

Gabriela Firea a explicat că cei care au vitrine cu inscripţii desprinse din periferia vocabularului limbii române trebuie curăţate. La fel şi terenurile sunt impetuoas să fie curăţate.

Primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, a anunţat că în sectorul condus de el a început curăţenia de primăvară: se spălat trotuare şi alei. Iarna nu putem spăla pentru că este mult gheţuş.

Se aruncă pe geam coji de cartofi, pachet de ţigări. Trebuie să găsim soluţii să responsabilizăm asociaţiile de proprietari, că dacă noi facem curat şi nu se menţine-degeaba.

Noi am făcut analize de laborator pe mai mulţi copaci din sector şi i-am găsit cu boli. Am mare încredere că se aplică tratamente de combatere a dăunătorilor în această primăvară. Este prima dată când particip şi încercăm să ne coordonăm.

Daniel Băluţă, edilul Sectorului 4, a explicat că firma de salubrizare şi ADP se ocupă de curăţenie. Ca şi element de noutate este că lucrăm armonizat. Doresc să fac un apel la cetăţeni, să menţinem curăţenia. Trebuie să ne pese mai multe de ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

Viceprimarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Ţigănuş, a explicat că lipsa operatorului de salubritate crează mari probleme. "Din zonele periferice, au fost ridicate containerele de către Romprest. Facem cât putem cu deţinuţii, pentru a lichida depozitele de gunoi. Suntem în procedură avansată de achiziţie a unui pachet de servicii de salubrizare", a explicat edilul. Gabriela Firea a explicat că deocamdată există acest contract gestionat de Primăria Capitalei. "Vom avea discuţii cu operatorul de salubritate să vedem ce trebuie făcut", a adăugat Firea.

Gabriela Mutu, edilul Sectorului 6, a explicat că acum o săptămână a demarat acţiunea de curăţenie. Se pune accent pe activitatea societăţii de salubrizare. Avem peste 40 de locuri de joacă şi părculeţe care vor fi modernizate în următoarea perioadă.

Gabriel Mocanu, directorul de la Metrorex, a explicat că şi compania are un program de primăvară. Potrivit acestuia, vor fi refăcute treptele, semnalistica.  Gabriel Mutu a rugat Metrorex ca să fie atenţi la salubrizarea şantierului din Drumul Taberei. “Există foarte multe deşeuri depozitate în şantiere de la cetăţeni”, a spus Mutu.