Bannon spune că ideea i-a venit când Marine Le Pen l-a rugat să spună câteva cuvinte la o întâlnire a Frontului Național. „Tot ce trebuie să spui e că nu suntem singuri”, iar Bannon s-a conformat.

“Luptați pentru țara voastră, iar ei vă numesc rasiști. Zilele în care astfel de insulte țineau se apropie de sfârșit. Mass media s-a transformat în câinele de pază al sistemului.

Dar, în fiecare zi, noi devenim tot mai puternici, iar ei din ce în ce mai slabi. Lăsați-i să vă numească rasiști, xenofobi sau cum vor ei, purtați toate aceste etichete ca pe niște medalii ”

 

The Movement, potrivit declarațiilor făcute de Bannon publicației Daily Beast, va încerca să ofere tuturor forțelor populiste, naționaliste și antisistem din Europa expertiză în materie de oferte electorale, sondaje de opinie, dar și suport strategic pentru viitoarele alegeri europene.

“Următorul mai este extrem de important. Este prima oară când populismul și Partidul Davos (establishment-ul globalist n.r.) se vor afla față în față într-o luptă pe întregul continent. Va fi un moment de o importanță enormă pentru Europa.”

Bugetul de austeritate pe care Steve Bannon îl are la dispoziție nu ar trebui să-i dea prea multă încredere în forțele sale. Dar s-au mai văzut minuni, iar Europa pare să se afle în fața unei schimbări politice uriașe. De la criza imigranților încoace, forțele populiste și antisistem, extrema dreaptă- cum le-a etichetat media globalistă, sunt în ascensiune pe întregul continent.

Mai mult, prinde din ce în ce mai mult contur o colaborare între aceste partide pentru reformarea din temelii a Uniunii Europene.

Spre deosebire de naționaliștii de la mijlocul secolulului trecut, liderii populiști și activiștii pentru identitate europeană par să înțeleagă faptul că Europa va supraviețui dacă popoarele ei vor colabora pentru a rezista globalismului și valurilor de imigrație care vin din este și sud.

De altfel, Bannon este extrem de încrezător în reușita misiunii sale. „Extrema dreaptă, naționaliștii și populiștii, vor guverna. Asta se va întâmpla. Veți avea aici, în Europa, state naționale, cu propriile identități, cu propriile granițe.” Asta nu înseamnă că fostul strateg al lui Donald Trump își subestimează adversarul.

Soros este briliant. Este o forță a răului, dar este briliant”. Și poate pentru că știe că poate opune puține resurse imperiului financiar pe care îl au la dispoziție globaliștii, Steve Bannon vrea să înceapă concomitent cu The Movement și un alt proiect- o crypto-monedă care să ofere „ banii necesari pentru mișcările populiste”.