Evenimentul Zilei > Actualitate > Fundamentaliștii islamici vor s-o ucidă pe autoarea lenjeriei intime din fier
Fundamentaliștii islamici vor s-o ucidă pe autoarea lenjeriei intime din fier

Fundamentaliștii islamici vor s-o ucidă pe autoarea lenjeriei intime din fier

Autoarea armurii antihărțuire și i-a pus în cap pe toți fundamentaliștii islamici din Kabul care o amenință zilnic cu moartea

Kubra Khademi, în vârstă de 27 de ani, a fost nevoită să-și schimbe de mai multe ori domiciliul după ce, la sfârșitul lunii februarie, a ieșit pe străzile capitalei afgane purtând, pe deasupra hainelor, o armură din fier cu sâini și fese proeminente. Gestul său ar fi trebuit să fie o formă de protest împotriva hărțuirii sexuale agresive cu care se confruntă femeile din Afganistan în spațiul public, chiar și atunci când sunt acoperite de burka. Protestul tinerei nu a durat însă decât 8-9 minute, fiind brutal întrerupt de masculi iritați, gata s-o linșeze dacă nu ar fi avut inspirația să sară într-un taxi. ”Curva aia..Ce crede că face? E străină?”, au zbierat bărbații în urma ei.

Ea spune că a dorit ca totul să aibă loc în public pentru că femeile afgane suferă de obicei în tăcere și astfel nu ajung niciodată să fie băgate în seamă.

În ceea ce privește creația sa, Khademi susține că are legătură cu ceea ce i s-a întâmplat la vârsta de cinci ani. ”Cineva m-a atins. Am rămas cu un profund sentiment de vinovăție și cel mai mult mi-am dorit să pot purta la un moment dat lenjerie intimă din fier”, a povestit ea.