Evenimentul Zilei > Actualitate > „Fulgerul” Usain Bolt a mai doborât un record mondial
„Fulgerul” Usain Bolt a mai doborât un record mondial

„Fulgerul” Usain Bolt a mai doborât un record mondial

Cel mai rapid om de pe planetă a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale de la Daegu.

Sprinterul jamaican Usain Bolt a făcut uitat incidentul din proba de 100 de metri la Campionatele Mondiale de Atletism de la Daegu (Coreea de Sud) prin evoluţii senzaţionale în cursa de 200 de metri şi la ştafeta de 4×100 de metri. Triplul campion olimpic a stabilit, ieri, şi un nou record mondial la ştafetă, după care a dat un recital de dans chiar pe pistă.

Cine îi prinde pe jamaicani?

Deţinătorul recordului mondial al "sutei", care şi-a pierdut titlul suprem în proba regină după ce a furat startul, s-a impus sâmbătă la 200 de metri. Jamaicanul a încheiat cursa la pas, cu al patrulea timp din istoria probei, depăşindu-i fără emoţii pe americanul Walter Dix (locul 2) şi pe francezul Christophe Lemaitre.

<iframe width="560" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/XM3sZhht8wo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"După eroarea de la 100 de metri, acum am stat pur şi simplu în block-start şi am aşteptat", a explicat Bolt după cursa de sâmbătă.

Finala de ieri de la proba de 4×100 de metri se anunţa a fi una mai echilibrată, americanii fiind dornici de revanşă. Ştafeta jamaicană, formată din Nesta Carter, Michael Frater, Yohan Blake şi Usain Bolt, nu le-au dat însă nicio şansă adversarilor.

Mai mult, Usain Bolt, care a concurat pe ultima porţiune a cursei, a alergat ca vântul şi ca gândul, iar rezultatul a fost unul de excepţie: record mondial (37,04 secunde).

Medaliile de argint au fost câştigate de ştafeta Franţei, pentru care Lemaitre – speranţa albă a sprintului mondial – a strălucit din nou, iar bronzul a revenit sportivilor din Saint Kitts and Nevis.
<iframe width="560" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/Qm3RQhIWXvg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

PERFORMANŢĂ

Bianca Perie, locul şase la ciocan

Sportiva română Bianca Perie (21 de ani) s-a clasat pe poziţia a şasea în finala probei de aruncare a ciocanului la Daegu şi a obţinut şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. Perie s-a calificat în finala de opt cu o aruncare ce a măsurat 70,40 de metri, iar în ultima încercare a reuşit 72,04 de metri – cel mai bun rezultat al multiplei campioane mondiale de juniori şi tineret în competiţia dedicată seniorilor.
<iframe width="560" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/js13A5-BLMo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La maraton, Marius Ionescu a fost al 13-lea. Românul a încheiat proba cu timpul de două ore, 15 minute şi 32 de secunde, la opt minute de învingătorul din acest an – kenyanul Abel Kirui.
FOTO: REUTERS

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: