Fructele de astăzi conţin cu 30% mai mult zahăr faţă de fructele iniţiale

Fructele de astăzi conţin cu 30% mai mult zahăr faţă de fructele iniţiale

Lector internaţional, Brian Clement a ţinut prelegeri despre stilul de viaţă sănătos şi în ghetourile din Bombay, dar şi la Geneva. Însă, poate, cel mai important, a salvat mii de oameni la Institutul de sănătate Hippocrates.

Expertul în nutriţie vorbeşte astăzi despre mediul în care trăim şi ceea ce consumăm, mult mai importante în declanşarea anumitor afecţiuni decât moştenirea genetică.   "Corpului nostru nu îi pasă ce tip de zahăr ingerăm – zahărul este la fel de dăunător sub orice formă (miere, sirop de agave, zahăr brun etc.). Chiar și fructele zilelor noaste sunt hibrid, deoarece de-a lungul anilor, oamenii au creat combinații ale fructelor existente pentru a da naștere unor fructe cât mai dulci.   Fructele actuale au de 30 de ori mai mult zahăr față de fructele inițiale, originare. Este vital pentru sănătatea noastră să reducem consumul de zahăr. Din păcate, oamenii s-au americanizat: consumă fast food și mâncare nesănătoasă. America este un loc minunat, facem filme foarte bune, dar vă rog: nu preluați și obiceiurile noastre alimentare!", spune Brian Clement, pentru CSID.ro.   "Foarte multe boli pe care le considerăm uşor şi rapid de tratat cu medicamente se tratază de fapt cu ajutorul hranei sănătoase. Atunci când consumăm alimente procesate precum prăjiturile, zahărul acoperă celula în loc să o hrănească aşa cum ar avea nevoie".