Doi copii instituționalizați au fost agresați sexual și privați de libertate. Copiii ar fi fost gășiţi în două case ale individului, în Călăraşi și Bucureşti.

Vecinii bărbatului au făcut mărturii cutremurătoare despre bărbat. „Nu îmi vine să cred. Toți copiii pe care îi găsea îi aducea aici. Acum nu știu ce s-a întâmplat la el acolo”, a spus o femeie.

La rândul lor, victimele aveau probleme de comportament, aceștia fugind în mod constant de la centrul de plasament.

„Ambii copii au fost găsiți pe raza județului Călărași. Unul dintre ei se afla într-un centru de primire în regim de urgență și era fugit din acest centru cu aproximativ o lună de zile în urmă. Fuga lui a fost sesizată imediat, așa cum prevăd procedurile. Este vorba despre minorul de 13 ani”, a declarat Alina Popa, directorul adjunct de la Protecția Copilului, pentru Antena 3.

„Până la acest moment poliția a desfășurat căutările, iar în cursul zilei de ieri ne-au adus la cunoștință că au identificat minorul pe raza județului Călărași. Acest minor a mai fugit și în alte dăți. S-a întors și singur, dar în alte situații, poliția a adus copilul înapoi. El mergea la școală, dar nu cum merg copiii obișnuiți. E un copil cu probleme. Băiatul a fost abandonat la vârsta de trei ani. Copilul era consiliat psihologic”, a mai spus Alina Popa.