Evenimentul Zilei > Actualitate > Elodia şi BLESTEMUL CONTINUU al familiei Ghinescu. Asta le mai lipsea bieţilor oameni… News alert
Elodia şi BLESTEMUL CONTINUU al familiei Ghinescu. Asta le mai lipsea bieţilor oameni… News alert

Elodia şi BLESTEMUL CONTINUU al familiei Ghinescu. Asta le mai lipsea bieţilor oameni… News alert

Pe data de 29 august 2007, avocata Elodia Ghinescu, spția polițistului Cristian Cioacă, a discpărut de acasă. 6 ani mai târziu, în 2013, polițistul a fost condamnat definitiv la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea soției sale. În noiembrie 2011, chiar și în lipsa cadavrului Elodiei, încă de negăsit, avocata a fost declarată oficial moartă, tocmai pentru că procesul lui Cioacă să poată înainta.

În ciuda faptului că în spațiul public se vehiculează o mulțime de teorii, mai mult sau mai puțin bazate pe realitate, cu privire la moartea Elodiei, Fratele acesteia, Robert Ghinescu, a susținut mereu, împreună cu mama lui, că polițistul este ucigașul. Profesor de religie la un liceu din Zărnești, Robert se ocupă și de pensiunea familiei din Cândești (județul Argeș), deschisă relativ recent după renovarea casei în care a copilărit Elodia. Fratele Elodiei traversează însă, mai nou, o perioada tulbure, fiind condamnat la închisoare pentru „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, scrie stirilekanald.ro.

Pe 3 iulie, fratele Elodiei Ghinescu a făcut apel la decizia instanței brașovene, care urmează să se judece în curând. Practic, din fericire pentru fratele Elodiei, dacă sentința inițială rămâne valabilă și după apel, Robert Ghinescu va face un an de închisoare doar dacă în termenul de supraveghere de 2 ani încalcă măsurile de supraveghere dispuse de instanța sau calcă iar strâmb, în alt dosar, în raport cu legea.