Împreună cu victimele furtunilor, autoritățile spun că au fost găsite în același timp și cadavre din cimitire  în jurul țărmului mediteranean, după ce regiunile montane joase au fost măturate de ploile abundente.

Un total de 12 decese au fost raportate de când furtuna a lovit regiunea Alpes-Maritimes din Franța și regiunile nord-vest italiene Liguria și Piemont începând de vineri – patru de partea franceză și opt pe partea italiană.

Peste 600 de salvatori și alții au  căutat marți douăzeci de persoane încă date dispărute, potrivit unui purtător de cuvânt al administrației regionale din Alpes-Maritimes.

Potrivit acestuia, că cadavrele găsite în cimitire au fost scoase din morminte în partea italiană. Nu putea spune câți sau de unde provin și nu era clar dacă cadavrele făceau parte din cei opt morți raportați în Italia ca urmare a furtunii. Autoritățile locale italiene nu au putut fi contactate imediat pentru comentarii.

Cadavrele din cimitir se aflau într-o stare atât de avansată de descompunere încât se disting clar de victimele recente ale furtunii, a spus purtătorul de cuvânt francez.

Autoritățile locale au declarat că cimitirele din orașele franceze Saint-Martin-de-Vesubie și Tende au fost parțial luate de inundații.

Primarul din Tende, Jean-Pierre Vassallo, a declarat pentru ziarul Le Parisien că cimitirul satului „a fost tăiat în jumătate” și că au fost dezgropate cadavre.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE