Evenimentul Zilei > International > FRANȚA. Cei care strigă „Moarte evreilor”, în timpul manifestațiilor pro-palestiniene, vor fi arestați și judecați
FRANȚA.  Cei care strigă „Moarte evreilor”, în timpul manifestațiilor pro-palestiniene, vor fi arestați și judecați

FRANȚA. Cei care strigă „Moarte evreilor”, în timpul manifestațiilor pro-palestiniene, vor fi arestați și judecați

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a ameninţat, azi, cu arestări şi aducerea în faţa justiţiei a celor care vor striga ''Moarte evreilor!'' sau vor da foc drapelului israelian, în cursul manifestaţiilor pro-palestiniene prevăzute pentru azi, în Franța.

Manifestanţii care se vor deda la astfel de acte nu numai că vor fi ''scoşi'' din coloanele de manifestanţi, ci vor fi şi ''interpelaţi'', a declarat ministrul francez, la postul radio France Inter, potrivit AFP.

''A striga „Moarte evreilor” este un delict penal. Le-am dat consemne forţelor de ordine pentru a putea proceda la interpelări, dacă vor avea loc acte de acest fel'', a insistat Cazeneuve, potrivit Agerpres.

„Nu pot accepta, ca ministru de Interne, care doreşte apărarea principiilor Republicii Franceze şi a drepturilor omului, apărate în această ţară, ca cineva să strige la o manifestaţie, indiferent care ar fi ea, „Moarte evreilor”. Cred că nu numai organizatorii (manifestaţiilor care vor avea loc), care sunt animaţi de aceste valori, îi vor chema la ordine pe aceşti manifestanţi, ci şi noi, dacă îi vom auzi spunând aceasta, ei vor fi interpelaţi'', a explicat ministrul.

Referindu-se la interzicerea unor manifestaţii pro-palestiniene, la sfârşitul săptămânii trecute, ministrul francez a explicat că ele au fost interzise deoarece era vorba despre apărarea cetăţenilor francezi împotriva manifestărilor de ură, îndeosebi a celor antisemite, pe străzi.

Mii de persoane au manifestat ,duminică, în mai multe oraşe şi capitale europene împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza. În apropiere de Paris, o manifestaţie propalestiniană interzisă a degenerat în violenţe şi acte antisemite.

Guvernul francez a autorizat, azi, o nouă manifestaţie, prevăzută să aibă loc la sfârşitul zilei în centrul Parisului, la apelul asociaţiei ''Collectif national pour une paix juste et durable entre Israéliens et Palestiniens''.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: