Evenimentul Zilei > International > Rată record de participare la alegerile europarlamentare din Franţa. Nu a mai fost aşa ceva de 40 de ani
Rată record de participare la alegerile europarlamentare din Franţa. Nu a mai fost aşa ceva de 40 de ani

Rată record de participare la alegerile europarlamentare din Franţa. Nu a mai fost aşa ceva de 40 de ani

Prezența la urne la ora 12:00 la scrutinul europarlamentar organizat în Franța metropolitană a fost de 19,26%, cea mai ridicată rată de participare înregistrată la această oră, din 1979 până astăzi, în cazul alegerilor pentru Parlamentul european în Franța.

 

Jean-Daniel Levy, director în cadrul Institutului de sondare Harris Interactive din Franţa a anunţat că la ora 12:00 prezenţa la vot a depăşit orice prognoză electorală, fiind de 19,26%. Potrivit lui Levy, aceasta este cea mai ridicată rată de participare înregistrată la această oră, din 1979 până astăzi.

O asemenea rară de participare a mai fost înregistrată în urmă cu 40 de ani la alegerile pentru Parlamentul european în Franța.

"Prezența la vot până la prânz este apropiată de cea de la alegerile legislative din 2017 (19,2%, pentru o participare finală de aproape 49%)", a declarat Jean-Daniel Levy.

Aproximativ 47 de milioane de alegători francezi sunt așteptați să se prezinte duminică la urne pentru a vota cei 79 reprezentanți ai țării în Parlamentul European.

Duminică seara, la ora 23:00 se vor prezenta rezultatele oficiale la alegerile europarlamentare din toate cele 28 de state ale UE.