„Francezii sunt bătrâni şi depăşiţi, nu ne pot speria”

„Francezii sunt bătrâni şi depăşiţi, nu ne pot speria”

Atacantul uruguayan Diego Forlan îşi îndeamnă colegii din echipa naţională să nu se sperie de „cocoşii galici”, considerând că echipa lui Raymond Domenech poate fi bătută în această seară.

Uruguay - Franţa este meciul de forţă al zilei de astăzi, chiar dacă partida de deschidere, contând pentru aceeaşi Grupă A, va opune naţionala ţării-gazdă şi Mexicul. Uruguay şi Franţa sunt două foste câştigătoare ale trofeului, prima în două rânduri (1930 şi 1950), cea de-a doua - în 1998, ambele obţinând aceste rezultate atunci când au organizat competiţia.

Partida se anunţă a fi una deschisă, ambele formaţii având şanse la victorie, dar cel mai probabil rezultat în opinia bookmakerilor ar fi egalul, mergându-se de la ideea că Raymond Domenech este un antrenor foarte prudent, chiar fricos, şi mereu la partidele de deschidere din cadrul grupelor, la Euro sau CM, a început cu o formulă defensivă, cu un singur vârf.

Domenech şi-a pus din nou ziariştii în cap

Ne puteți urmări și pe Google News

Francezii nu sunt deloc în momentul cel mai bun. Vin după o ruşinoasă înfrângere în amicalul cu China, dar şi după un scandal declanşat de secretarul de stat pe probleme de sport, care i-a acuzat că locuiesc într-un hotel de un lux deşănţat, în comparaţie cu alte naţionale şi, mai ales, cu evoluţiile lor din ultima vreme.

Dar Domenech, care va pleca după turneul final chiar şi dacă va ieşi campion mondial, urmând a fi înlocuit cu Laurent Blanc, e convins că înfrângerea cu China a căzut bine, pentru a da mai multă adrenalină elevilor săi. Care au avut parte şi de protestele localnicilor de culoare, nervoşi pentru faptul că Franţa nu a acceptat niciun antrenament deschis.

În privinţa formaţiei, noutatea ar fi revenirea lui Frank Ribery pe postul unde poate avea un randament maxim, adică pe banda dreaptă, în preliminarii el fiind folosit pe stânga. Această mutare îi va permite lui Malouda să evolueze pe poziţia de la Chelsea, pe banda stângă.

Domenech a enervat din nou, declarând că important este să nu piardă meciul, iar presa din Hexagon s-a răţoit, considerând că Franţa trebuie să aibă tupeu, nu să se teamă de glonţul adversarului. Câştigă cu evz.ro la Cupa Mondială

În tabăra uruguayană, Diego Forlan, proaspăt câştigător cu formaţia spaniolă Atletico Madrid a Ligii Europa, le cere colegilor de echipă să fie curajoşi: „De Franţa a rămas doar numele, nu mai e o echipă de temut. Sunt bătrâni şi depăşiţi cei mai mulţi dintre ei şi, cu doar trei jucători mai acătării, nu ne pot speria. Asta nu înseamnă, însă, că trebuie să-i tratăm de sus pe francezi, doar că avem forţa să îi batem şi să facem un pas mare spre calificare”.

Forlan şi Luis Suarez sunt „perlele” din atacul „celeştilor”, şi la casele de pariuri se mizează mult pe faptul că au şanse mari să marcheze un gol, măcar unul dintre ei.

GRUPA A URUGUAY

Jucători: Muslera, Scotti, Lugano, Godin, M. Pereira, Perez, Gargano, Gonzalez, A. Pereira, Suarez, Forlan. Antrenor: Oscar Tabarez

FRANŢA

Jucători: Lloris, Evra, Abidal, Gallas, Sagna, Malouda, Toulalan, Gourcuff, Govou, Anelka, Ribery. Antrenor: Raymond Domenech 

Arbitru la centru: Yuichi Nishimura (Japonia).

Stadion: „Green Point” - Cape Town

21.30 - TVR 1