Viitoarea adversară a naţionalei României, de această dată în preliminariile pentru Euro 2012, selecţionata Franţei, nu a fost niciun moment preocupată de fotbal la Campionatul Mondial din Africa de Sud.

"Albaştrii" au un nou antrenor, fostul internaţional Laurent Blanc, succesorul lui Raymond Domenech, însă abia acum încep să iasă la iveală lucrurile grave petrecute în lotul "cocoşilor" înainte şi în timpul turneului final.

Impresarul lui Laurent Blanc, sfătuitorul din umbră

Nicolas Anelka a fost considerat capul răutăţilor, dar situaţia devenise insuportabilă cu Raymond Domenech, tensiunea căpătând cote maxime. În primul interviu de după Mondial, Anelka a dezvăluit faptul că toţi cei 23 de jucători au fost înrăiţi, punând la cale boicotarea antrenamentului de dinaintea jocului cu Africa de Sud.

Anelka nu scoate însă o vorbă despre dictatura impusă la lot de un grup de jucători. Aceştia au fost Gallas, Abidal, Evra, Henry, Govou, Diaby, Clichy, Ribery şi Anelka. Aceştia ar fi şantajat federaţia, în discuţiile privind primele pentru câştigarea titlului suprem.

Fotbaliştii ar fi cerut iniţial 550.000 de euro de persoană, apoi au scăzut pretenţiile la 240.000 plus obligaţia federaţiei de a plăti avion privat şi toate cheltuielile de cazare şi de diurnă pentru iubitele şi soţiile lor, care să ajungă în Africa de Sud după primul meci din grupă.

Din umbră, omul care a dirijat campania a fost cel mai puternic impresar francez, Jean Pierre Bernes, care este agentul lui Ribery şi al noului selecţioner, Laurent Blanc!

Se salvează doar Ribery şi Evra în noua naţională

Nicolas Anelka nu a amintit nici de capriciile lui William Gallas din timpul perioadei de pregătire. Pe fundaş l-a luat durerea de dinţi şi, mai întâi, a cerut evacuarea tuturor pacienţilor de la clinica unde fusese trimis de federaţie, pentru ca apoi să se răzgândească şi să facă o gaură de 25.000 de euro în bugetul federal, cerând şi obţinând decontarea unei curse private care l-a adus, în acea noapte, pe dentistul său personal.

Astfel de lucruri şi elemente rebele nu vor fi tolerate la echipa naţională, a anunţat deja Blanc, pentru care nu vor mai exista o parte dintre rebeli, dar vor rămâne Ribery şi Evra.