Evenimentul Zilei > Actualitate > Francezii ne jignesc din nou: „Sportul naţional în România nu e fotbalul, e cerşitul”
Francezii ne jignesc din nou: „Sportul naţional în România nu e fotbalul, e cerşitul”

Francezii ne jignesc din nou: „Sportul naţional în România nu e fotbalul, e cerşitul”

În timpul cunoscutei emisiuni "Les Guignols de l'Info", de pe postul franţuzesc Canal +, două marionete au spus lucruri de neconceput despre români, pe care îi consideră, murdari, păduchioşi şi cerşetori.

"Nu sunt sigur că meciul va începe. Atunci când arbitrul va arunca moneda în aer pentru a stabili împărţirea terenului, nu e sigur că o să cadă pe pământ, cu toţi românii ăia acolo. Se ştie că sportul naţional în România nu este fotbalul, ci cerşitul", a spus una dintre marionete, potrivit "gsp.ro". "Trebuie să ne temem de contactul direct cu românii pentru că au păduchi. Ştii cum se zice la coş de gunoi în română? … Bucureşti", s-a amuzat cealaltă marionetă.

Emisiunea a fost difuzată înaintea partidei de la Bucureşti, dintre România şi Franţa, încheiată cu scorul de 0-0, marţi seară, şi contând pentru preliminariile Euro 2012.

Francezii nu sunt la prima insultă televizată îndreptată către ţara noastră, în urmă cu un an, umoristul francez Jonathan Lambert decretând că salutul românesc implică o mână întinsă, la cerşit.