Exclusiv EVZ. Fotografiile poliţistului care spune că a fost bătut de Cristian Boureanu

Exclusiv EVZ. Fotografiile poliţistului care spune că a fost bătut de Cristian Boureanu

În urmă cu o săptămână, a apărut informaţia conform căreia poliţiştii Ovidiu Andrei şi Dorin Iamandi îi cer lui Cristian Boureanu 250.000 de euro daune morale în procesul în care fostul deputat este judecat pentru ultraj şi tulburarea ordinii publice.

Evenimentul Zilei a intrat în posesia a două noi înregistrări din dimineaţa zilei de 9 iunie 2017, care arată că Ovidiu Andrei pare că a plecat de la locul incidentului cu hainele intacte, deşi la dosar au fost depuse nişte fotografii, făcute în sediul de poliţie de la Udrişte în care acesta apare cu un epolet rupt şi doi nasturi smulşi, susţinând că Boureanu este cel care a făcut asta.

Trebuie menţionat de la început că în acest articol nu este vorba de  “spălarea” lui Cristian Boureanu, care a recunoscut în faţa anchetatorilor că i-a înjurat pe poliţişti. De altfel EVZ a intrat în posesia unei înregistrări care demonstrează că fostul deputat îl înjură pe Ovidiu Andrei. E adevărat, în contextul în care îi cere organului de poliţie să se legitimeze, iar subofiţerul pare să refuze. Totuşi, îl înjură şi ultrajul este evident.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un document al poliţiei îl arată pe Ovidiu Andrei cu hainele rupte

EVZ a intrat în posesia unui document intitulat “Planşă fotografică”, depus la dosarul în care este judecat fostul deputat, în care poliţistul Ovidiu Andrei apare cu epoletul stâng rupt şi cu doi nasturi de cămaşă smulşi. Documentul este întocmit de Biroul Criminalistic al Brigăzii Rutiere, fotografiile fiind realizate la ora 2.30, în data de 9 iunie 2017. Poliţistul Ovidiu Andrei susţine că hainele i-au fost rupte de Cristian Boureanu, dar noile înregistrări intrate în posesia EVZ arată că acest lucru este puţin probabil.

Două înregistrări care arată că nu Boureanu i-a rupt hainele

Cele două filmuleţe sunt făcute intervalul orar 1.46.01 (când poliţistul este lovit în zona inghinală şi reacţionează cu un croşeu în plină figură –n.r.) şi 1.49.03 (când maşina în care se află Boureanu încătuşat pleacă spre secţia de la Udrişte). În prima înregistrare, Ovidiu Andrei apare la câteva momente după ce îl loveşte pe Boureanu, chiar când acesta este ajutat să se ridice, şi se vede foarte clar că are ambii epoleţi pe umeri, dar şi că hainele nu sunt rupte.

A doua înregistrare este din momentul încătuşării lui Boureanu, din nou Ovidiu Andrei pare că are hainele intacte. După acest moment, se urcă pe bancheta din spate a maşinii în care se afla încătuşat fostul deputat şi comisarul care a încercat să calmeze spiritele, şi pleacă împreună la sediul de poliţie de la Udrişte.

Cine i-a rupt hainele lui Ovidiu Andrei?

Poliţistul Ovidiu Andrei, se vede pe înregistrarea de pe camerele de supraveghere, prezentată ieri de EVZ, pleacă cu altă maşină de poliţie, cea cu care a şi venit în Piaţa Charles de Gaulle. Era ora 1.49.03 din dimineaţa zilei de 9 iunie 2017. Peste 41 de minute, poliţistul a fost fotografiat de către colegii lui cu hainele rupte şi epoletul stâng smuls.

Boureanu era încătuşat, iar când a fost lăsat liber în secţie a făcut celebrele mişcări de yoga şi a cântat Kalinka. Este greu de crezut că l-a bătut pe poliţist chiar în secţie, mai ales că era înconjurat de toţi oamenii legii care au fost la incident. De altfel pe unul din filmuleţele prezentate în spaţiul public în vara anului trecut se aude un dialog între poliţistul Ovidiu Andrei şi superiorul său care încearcă să calmeze părţile.

Când este întrebat ce s-a întâmplat, Ovidiu Andrei îl acuză pe Boureanu de faptul că l-a înjurat şi că l-a rănit la deget. Nu spune nimic despre haine. Dialogul are loc cu câteva secunde înainte de celebrele lovituri. Ovidiu Andrei îi cere lui Boureanu despăgubiri în valoare de 200.000 de euro.

Când s-a rănit poliţistul la deget

O altă problemă invocată de poliţistul Ovidiu Andrei este celebrul deget rupt de fostul deputat, după cum acuză chiar el. Poliţistul a spus în vara anului trecut că Boureanu i-a prins degetul în portiera maşinii. Numai că imaginile de pe camerele de supraveghere arată că singurul moment în care acesta se putea răni la deget este minutul în care Ovidiu Andrei şi Dorin Iamandi trag de Boureanu pentru a-l scoate din maşină.

Înaintea acestui moment a avut loc discuţia în care i se cere fostului deputat buletinul, acesta îl predă şi pe înregistrare, prezentată de asemenea de EVZ, se vede cum uşa este închisă de poliţist, care nu este rănit. După minutul în care trag de Boureanu să îl scoată din maşină, cei doi poliţişti apar stând la jumătate de metru de autoturismul fostului deputat, nemaiexistând contact între ei.

După cinci minute, Boureanu coboară singur din maşină şi în zonă apar şi celelalte maşini de poliţie şi are loc un dialog între Ovidiu Andrei şi un superior, în care primul spune că este lovit la deget. Practic, singurul moment în care se putea lovi este minutul în care trag de Boureanu, uşa fiind deschisă de cei doi poliţişti, dar judecătorii vor stabili acest lucru.