Proiectul Fotogeografica este realizat de Clubul Studenţesc de Artă Fotografică şi UNESCO ProNatura, în parteneriat cu National Geographic România, Muzeul de Istorie al Municipiului Bucureşti, Alpinet şi Zitec.

La concurs pot participa persoanele până în 35 de ani. Fotografiile se pot înscrie la două secţiuni, artistică şi jurnalistică.

Până în prezent, la Fotogeografica s-au înscris 3.000 de concurenţi din toată ţara cu peste 10.000 de fotografii. Fotografiile finaliste sunt expuse în cadrul unui salon, iar selectarea lucrărilor şi acordarea premiilor se va face de un juriu specializat, din care fac parte şi Cristian Lascu, redactor-şef National Geographic şi fotografi Dinu Lazăr şi Petrişor Iordan.

Înscrierile se fac trimiţând lucrările, până pe 6 mai, pe adresa Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, Str. Calea Plevnei 61, Sector 1, Bucureşti, cu menţiunea „Pentru Salonul Naţional de Fotografie Fotogeografica”. 

Mai multe detalii despre competiţie se găsesc pe site-ul www.fotogeografica.ro sau trimiţând un e-mail la adresa [email protected]