Evenimentul Zilei > International > FOTO! Identitatea militarului american acuzat de masacrul unor civili afgani a fost dezvăluită
FOTO! Identitatea militarului american acuzat de masacrul unor civili afgani a fost dezvăluită

FOTO! Identitatea militarului american acuzat de masacrul unor civili afgani a fost dezvăluită

Identitatea subofiţerului american acuzat că a ucis 16 civili afgani a fost dezvăluită vineri de către responsabilii americani, care au declarat că este vorba de Robert Bales, în vârstă de 38 de ani, transmite AFP, citată de Mediafax.

Mai multe pagini de Internet ce conţineau fotografii sau articole cu privire la Robert Bales, dintre care unele aparţineau Departamentului Apărării, au fost şterse vineri după dezvăluirea identităţii acestuia.

Vineri, acesta a fost transferat la o închisoare militară situată în cadrul bazei Fort Leavenworth, în Kansas (centrul Statelor Unite), o decizie care a stârnit furia preşedintelui afgan Hamid Karzai.
Atacul de duminică, în care Robert Bales, un sergent căsătorit şi tată a doi copii este autorul suspectat, a stârnit reacţii violente din partea Afganistanului şi a tensionat din nou relaţiile între Kabul şi Washington, la doar câteva zile de la incinerarea unor exemplare din Coran într-o bază militară americană.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: