Fotbalul nu se poate extrage din acest context sumbru, așa că, în acest moment, competițiile interne și internaționale se îndreaptă spre un blocaj. Există riscul ca mai multe țări să-și suspende întrecerile, iar sezonul 2019 – 2020 să fie compromis.

În Italia este cel mai mare dezastru, după ce aseară totalul persoanelor decedate ajunsese la 827. În urmă cu două săptămâni, în „Cizmă” se juca fotbal. Câteva partide au fost amânate, apoi s-a decis ca porțile stadioanelor să fie închise. Luni, Comitetul Olimpic Italian a decis ca tot sportul din peninsulă să fie suspendat. O măsură luată în momentul în care situația a devenit foarte gravă. În ceea ce privește Serie A, campionatul are mari șanse să nu mai fie reluat.

Stagiunea ar rămâne neîncheiată, iar titlul de campioană nu s-ar acorda. Ar fi pentru prima dată când s-ar întâmpla așa ceva, după ce de-Al Doilea Război Mondial. Totuși, Atalanta, echipă din Bergamo, a jucat, marți, în optimile de finală ale Ligii Campionilor, la Valencia, și s-a calificat după ce a învins cu 4-3 (în tur, 4-1).

S-ar putea ca Atalanta să nu se bucure de succesul istoric, pentru că întreaga competiție este amenințată cu suspendarea. Ultimele vești de la UEFA vorbesc despre anularea Ligii Campionilor.

În aceeași situație ar fi și Liga Europa. Două meciuri de azi, Sevilla – AS Roma și Inter – Getafe, au fost amânate. Spaniolii au refuzat să facă deplasarea la Milano, fapt fără precedent în fotbalul european.

Deși se confruntă cu problema coronavirusului, în Germania s-a permis disputarea unui meci cu porțile închise. Marți, în Liga Campionilor, Leipzig a întâlnit-o pe Tottenham (3-0), în fața a 44.000 de spectatori. Pe de altă parte, ieri, a ieșit pozitiv pentru coronavirus primul fotbalist. Este vorba despre Timo Hubers, legitimat la echipa germană de liga a II-a, Hannover 96.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE