Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul șef al „Doi și-un sfert” și MI6. Cine este „Maior Tom”, partenerul lui Gelu Oltean
Fostul șef al „Doi și-un sfert” și MI6. Cine este „Maior Tom”, partenerul lui Gelu Oltean

Fostul șef al „Doi și-un sfert” și MI6. Cine este „Maior Tom”, partenerul lui Gelu Oltean

Alături de fostul șef al DGPI, Gelu Oltean, au mai fost reținuți partenera sa Vanessa Youness și un cetățean englez, Thomas Ivor Mowbray Lishman, fost ofițer britanic MI6.

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Serviciul Teritorial Braşov în dosar penal nr. 226D/P/2019 şi în consecinţă: În baza art. 202 al 1,3 Cod procedură penală, art. 223 al 2 Cod procedură penală, art 226 Cod Procedură Penală dispune luarea măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.12.2019 şi până la data de 13.01.2020 inclusiv faţă de inculpaţii: YOUNESS AMAL-VANESSA, LISHMAN THOMAS IVOR MOWBRAY, OLTEAN GELU MARIN. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. Dispune plata serviciilor de traducere realizate de interpretul autorizat Dudiţa Ioana în regim de urgenţă, simultan şi în zi nelucrătoare în intervalul de timp 14,00-18,30 din fondurile alocate Tribunalului Braşov sume care rămân în sarcina statului potrivit art 275 alin 6 Cod procedură penală. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului”, se arată în decizia instanței.


Citește și: Nume greu din serviciile secrete, arestat. Dezvăluiri din ancheta DIICOT | UPDATE


Potrivit ziardecluj.ro, Lishman s-a născut în 1962 și ar exista dovezi că a fost implicat activ în războiul din Irak, deși nu este clar dacă a participat în operațiunea Desert Fox din 1998 sau în timul ocupării Irakului din 2003.

Potrivit sursei citată, după ieșirea din cariera militară Lishman a devenit șaman în Amazon. În unele discuții particulare Gelu Oltean îl apropia pe Lishman de MI6, serviciul secret extern britanic.


Citește și: EXCLUSIV. Gelu Oltean vorbea pe șleau despre drogurile pe care le lua cu iubita


Lishman s-ar fi apropiat de Stuard Wilde, „expert în problema lumilor transdimensionale și în tot ce înseamnă fenomene supranaturale”, mai arată sursa citată.

„Lishman era cunoscut printre fanii lui Stuart Wilde drept „Peștele lui Wilde”. Exista o practică: de câte ori Wilde voia una dintre femeile cliente venite în exclusivitate pentru ayahuasca, Lishman era trimis să îi ducă pe partenerii acestor femei în excursii „speciale” prin pădure, în timp ce femeile erau invitate la o sesiune și mai specială cu Wilde.


Citește și: Ce este Ayahuasca, drogul pentru care a fost arestat fostul șef al „Doi și-un sfert”


La aceste întâlniri, femeilor li se spune cât de speciale sunt, și că puterea lor feminină ascunsă a fost blocată de către partenerii lor care doar le-au „călărit”. Se punea presiune asupra lor pentru a scăpa de partenerii lor, și că Wilde le-ar putea „curăța”. (…) Wilde l-a promovat pe Lishman ca „Maior Tom” spunând că a luptat în Irak, însă nu a primit niciodată medala dată tuturor soldaților britanici care au servit în Irak.

Lishman se laudă că a lucrat pentru „afaceri mari”, dar o privire rapidă asupra istoriei sale profesionale arată că a lucrat pentru oserie de companii medii, de obicei, timp de cel mult un an, până când se prindeau ăia că e un escroc.

Când Wilde a murit în 2013, Lishman le-a cerut fanilor să doneze pentru o anumită „Fundația Stuard Wilde”, dar toate fondurile au mers în contul său obișnuit de pe Insula Man”, a declarat un apropiat a lui Lishman.

Sursa foto: Ziardecluj.ro