El a fost audiat deja de anchetatori, in calitate de faptuitor, in dosarul in care este acuzat de un prejudiciu de peste un milion de euro.
„Pe rolul DNA se afla o cauza in care se efectueaza cercetari privind legalitatea privatizarii societatii Balneoclimaterica Sovata. Dosarul a fost inregistrat, pe 18.01.2007, cand a fost primit, prin declinare de competenta, de la Parchetul Tribunalului Bucuresti.

Competenta DNA a fost atrasa de prejudiciul adus bugetului de stat, care este estimat la peste un milion de euro”, a precizat purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan. Anul trecut, Musetescu a fost audiat si de procurorii Parchetului General, in legatura cu aceeasi „afacere”.

Musetescu: „Va iesi un scandal international pe cinste!”

Contactat telefonic, fostul ministru sustine ca procurorii nu au inteles legile si procedurile de privatizare. „M-au intrebat de majorari de terenuri, de capital, pre-privatizare, post-privatizare. Nu inteleg unde e coruptia. Din auzite, stiu ca ala care a depus plangerea si a obtinut suspendarea, cumparand Hotelul Alunis cu 200.000 de euro – cat doua apartamente in Bucuresti – ar vrea sa intoarca si privatizarea.

Eu va spun ca poate sa o intoarca, dar va iesi un scandal international pe cinste, pentru ca ei vad la Sovata numai proprietari unguri, dar societatile sunt unguresti cu capital englezesc”, a adaugat Musetescu.

Scandalul privatizarii societatii Sovata a izbucnit in 2001 cand colegul de partid al lui Musetescu, senatorul Adrian Paunescu, a lansat mai multe acuzatii la adresa acestuia, sustinand ca statiunea a fost vanduta ilegal catre anumiti investitori unguri. Paunescu sustinea la data respectiva ca privatizarea a fost facuta in beneficiul unui „organism de creare de bani pentru agentiile de informatii de la Budapesta”.