Fostul jucător de fotbal american OJ Simpson, eliberat condiționat din închisoarea din Nevada după 9 ani

Fostul jucător de fotbal american OJ Simpson, eliberat condiționat din închisoarea din Nevada după 9 ani

Fostul star de fotbal american și actor OJ Simpson a fost eliberat condiționat din închisoare, după 9 ani petrecuți într-un penitenciar din Nevada.

OJ Simpson (70 de ani) a fost condamnat la închisoare pentru jaf armat, atac cu arme letale și 10 alte capete de acuzare în urma unei confruntări cu arme de foc într-un hotel din Las Vegas, în 2007.

Simpson a primit acordul pentru eliberare condiționată, în urma audierii în fața unui juriu, în luna iulie. 

În 1995, el a fost achitat pentru asasinarea fostei sale soții Nicole Brown Simpson și a prietenului ei, Ron Goodman.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-o postare pe Facebook, Departamentul de Corecție din Nevada a postat o imagine și o înregistrare video cu Simpson care semna documente și apoi părăsea Centrul de Corecție Lovelock, duminică dimineașa, scrie BBC. 

Simpson va fi sub supravegherea polițiștilor timp de cinci ani.

Fostul jucător de fotbal american a fost condamnat la 33 de ani de închisoare, în 2008, după ce a intrat într-o cameră de hotel din Las Vegas, împreună cu alte cinci persoane, încercând să confiște lucrurile a doi vânzători de obiecte memorabile. Simpson a declarat că acele obiecte, pe care le-a descris ca imagini cu familia și prieteni săi, i-au fost ulterior predate de oficiali, pentru că legal îi aparțiuneau. 

Bruce Fromong, care a fost una dintre victimele jafului, a depus mărturie în favoarea condamantului, pentru a fi eliberat. 

În 2008, Simpson a fost găsit vinovat, la exact 13 ani după ce a fost achitat pentru dubla crimă. În ciuda verdictului de atunci, un tribunal civil l-a găsit responsabil pe Simpson pentru moartea lui Brown Simpson și Goldman și le-a acordat familiilor lor 33,5 milioane de dolari. 

Simpson și-a exprimat dorința de a se muta în Florida, după eliberarea sa.