Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc, din nou în vizorul procurorilor anticorupţie
Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc, din nou în vizorul procurorilor anticorupţie

Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc, din nou în vizorul procurorilor anticorupţie

Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc este urmărit penal într-un nou dosar, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, după ce, sub jurământ, audiat fiind într-un dosar de trafic de influenţă, ar fi încercat să inducă în eroare instanţa de judecată.

 

În respectivul dosar sunt judecate trei persoane: Tonea Chiriac, Mitică Chiriac şi Marius Tiberiu Lăcătuş, după ce aceştia au cerut mari sume de bani de la diverse persoane, pretinzând că au relaţii la judecători în vederea rezolvării unor cauze penale.

Ieri, fostul director al CFR s-a aflat în faţa procurorilor DNA, care i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile.

„Suspectul Necolaiciuc a prezentat declaraţii care contravin probelor administrate în cauză (…). Mihai Necolaiciuc (…) a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esenţial, cu eficienţă probatorie, concludente şi pertinente în cercetarea şi soluţionarea cauzei, cu scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală, de a induce în eroare instanţa de judecată, împrejurări de natură a uşura situaţia juridică a inculpaţilor cercetaţi în dosarul aflat pe rolul instanţei anterior amintite”, susţin procurorii.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.