Eddie Cotton, unul dintre cei mai renumiţi arbitri de box din Statele Unite, a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 72 de ani, după ce a fost spitalizat în urma infectării cu noul coronavirus.

Soţia arbitrului, Ruby Cotton, a precizat că acesta a fost internat în urmă cu două săptămâni cu pneumonie, fiind diagnosticat ulterior pozitiv la Covid-19.

Cotton a început să lucreze în ringurile profesioniste înepând cu 1992 şi a activat până în 2014, ocupând ulterior un post în cadrul conducerii Federaţiei internaţionale de box (IBF).

El a condus mai multe meciuri pentru titlul mondial, însă şi-a câştigat notorietatea în urma meciului pe care britanicul Lennox Lewis l-a câştigat în faţa americanului Mike Tyson, pe 8 iunie 2002.

Paterson, primarul NJ, Andre Sayeg, l-a numit pe Cotton  „un respectat lider al comunității și un prieten extrem de prețuit”. Pe lângă munca sa în sport, care a început în 1980 cu primul său meci de amatori arbitrat, Cotton a fost fost consilier al orașului.

Cei de la Bad Left Hook transmit, de asemenea,  condoleanțe  familiei și apropiaţilor lui Cotton „și sperăm să fie în siguranță, sănătoși în aceste momente dificile. Mulțumesc pentru tot, Eddie”.