Fostul ministru al Justiției din perioada guvernului PSD condus de Viorica Dăncilă a făcut noi dezvăluiri. Ana Birchall a povestit la Realitatea PLUS că mașina sa, în care se aflau soțul și fiul ei, a fost accidentată anul trecut:

”Eu mă mulțumesc că ai mei sunt bine și am trecut peste acest lucru. A fost un șoc! S-a întâmplat lucrul ăsta anul trecut. Eu nu am fost în mașină, trebuia să fiu și eu în mașină. Erau soțul meu și copilul meu. Poate că a fost un simplu accident. Eu, personal, nu cred, pentru că o asemenea mașină, la 30-40 de km/h, cât aveau ei, și ăsta a fost, de fapt norocul, că abia pornise de la stop și aveau 30-40 de km/h să ai daună totală la o asemenea mașină e ceva.

Dar, ăsta nu e un episod singular! Mai sunt și altele. Nu vreau să… Nu este un episod singular. Au fost… Nu numai eu, ci și oamenii din Ministerul Justiției, a fost un asediu permanent. M-au amenințat diverse persoane și din mediul politic, și din zona privată.”, a spus  ieri, fostul ministru al Justiției Ana Birchall. Aceasta a fost invitata Mădălinei Dobrovolschi în emisiunea „Legile Puterii”, de la Realitatea PLUS.

„Au fost foarte multe discuții inclusiv în ședințele de guvern. Sunt pe stenograme. În şedinţele de guvern se insinua că ce mă tot opun şi ce tot fac atâtea observaţii. Nu vreau să discut presiunile care au fost pe mine din punct de vedere al ameninţărilor.

Da, confirm că au existat amenințări din foarte multe zone, inclusiv din mediul privat. Au fost oameni care acum sunt condamnaţi pentru acte de corupţie, sunt eliberaţi condiţionat dau au continuat să împroaşte cu noroi în mine şi în familia mea cu minciuni efectiv doar pentru că aveau speranţa că această cooperativă ‘Nufărul’ cum numesc eu SIIJ, nu a putut să îi albească”, a declarat Ana Birchall într-o emisiune.