Evenimentul Zilei > Social > Forța spațială americană „Space Force” obține prima armă ofensivă
Forța spațială americană „Space Force” obține prima armă ofensivă

Forța spațială americană „Space Force” obține prima armă ofensivă

Noua Forță Spațială din SUA a primit prima lor armă ofensivă oficială. Este un sistem de bruiaj anti-satelit cunoscut sub numele de Counter Communications System Block 10.2.

Arma pe care Space Force o are acum în serviciu este un Counter Communications System Block 10.2, care reprezintă un sistem de bruiaj anti-satelit. Sistemul anti-satelit este în serviciu activ de 16 ani şi este folosit pentru a bruia telecomunicaţiile prin sateliţi ale adversarilor. Atunci când sateliţii sunt singura metodă de comunicare a acestora, în zone ale planetei unde nu există conexiune la internet prin alte metode, un CCSB 10.2 poate fi soluţia perfectă pentru a câştiga un avantaj strategic militar.

În ceea ce privește transferul sistemului către Forța Spațială, Lt. Col. Steve Brogan, liderul direcției de programe speciale SMC, a spus că „această realizare este esențială pentru Spațiu ca domeniu de luptă”.

Dispozitivul care a intrat în posesia US Space Force a aparținut US Air Force

Noul sistem, la versiunea 10.2, este cea mai recentă revizie hardware și software, iar predarea a fost realizată în cadrul unei ceremonii oficiale. Sistemul Counter Communications System Block a apărut la începutul anilor 2000 ca un răspuns la sisteme similare pe care alte țări el foloseau.

Contor de blocuri de sistem de comunicații 10.2

Space Force are prima sa armă oficială