Bloch a ocupat pentru câțiva ani funcția de președinte al companiei petroliere „Sibneft”, din 1998 până când, în 2005,  Abramovici a decis să vândă firma către compania rusească de stat „Gazprom”. Ulterior, Bloch și un alt partener de afaceri au decis să schimbe industria în care activau și au cumpărat compania Abramovich Unimilk în 2004 – care a fuzionat cu grupul francez Danone între 2010 – 2016, scrie The Moscow Times.

Valoarea netă a averii lui Bloch s-a ridicat la 12,4 miliarde de dolari, acesta ocupând poziția 10 în clasamentul Forbes din 2019, publicat joi.

Bloch, potrivit publicației rusești The Bell, deține o participație de 28% în compania americană de canabis Curaleaf. Curaleaf a fost evaluat la 4 miliarde dolari, după ce în octombrie 2018, pe o bursă canadiană, compania a făcut tranzații de 400 milioane de dolari.

În topul listei Forbes din 2019, la categoria „cel mai bogat rus”, Vladmir Lisin a fost „detronat” de către Leonid Mikhelson. Acesta din urmă are o avere de cu 24 de miliarde de dolari în comparație cu cei 21,3 miliarde de dolari ai lui Lisin. Topul celor trei a fost înschis de către Vagit Alekperov, care are o avere de 20,7 miliarde de dolari.

Valoarea averii celor mai bogați miliardari ai Rusiei însumează 496 miliarde de dolari, a raportat Forbes.

Un număr tot mai mare de state au legalizat sau sunt în curs de legalizare a marijuanei pentru uz medical, inclusiv în Marea Britanie, Grecia și Thailanda, precum și unele state din S.U.A.

 

Te-ar putea interesa și: