Evenimentul Zilei > Actualitate > Avertisment: Fondurile pentru analize se epuizează în primele zece zile ale lunii
Avertisment: Fondurile pentru analize se epuizează în primele zece zile ale lunii

Avertisment: Fondurile pentru analize se epuizează în primele zece zile ale lunii

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, ieri, că este posibil să se termine fondurile pentru analize gratuite în prima parte a lunii, deoarece sumele sunt limitate.

„Noi avem un sistem social de asigurări de sănătate. Banii sunt limitaţi. Este posibil ca în data de 10 ale lunii să se termine fondurile, dar acesta este sistemul, teoretic noi plătim pentru toată lumea. Ştiţi foarte bine, sunt pacienţi neasiguraţi, pacienţi asiguraţi prin efectul legii, coasiguraţi, care nu plătesc, dar beneficiază de acelaşi nivel al serviciilor.

Pentru că pachetul minim, de bază, e definit în felul următor: urgenţele medico-chirurgicale, sarcina şi leuzia, bolile cu potenţial endemic. Deci tot. În momentul în care cineva vine în urgenţă e tratat, chiar dacă e asigurat sau neasigurat. Vom regândi puţin sistemul. Am tot vorbit de acest cod de legi la care lucrăm. Nu este simplu să scoţi o lege peste noapte, mai ales o lege care are un impact atât de mare. Dar va trebui să ne gândim şi la aceste aspecte”, a spus ministrul Sănătăţii.