Fobie tratată doar cu ciocolată

Fobie tratată doar cu ciocolată

O fată din Marea Britanie care suferă de teama de alimente noi a trăit 12 ani cu ciocolată.

O fată de 12 ani, din oraşul britanic Bolton, a mâncat până de curând numai ciocolată, fiindu-i frică să încerce şi alte alimente, relatează cotidianul „Daily Telegraph“.

Ca şi cel puţin un copil din fiecare şcoală britanică, Rebecca Scowcroft suferă de teamă extremă de orice mâncare nouă (o formă de cibofobie, teama de toate alimentele). „Nu eu am ales să mănânc aşa ceva. Nu sunt încăpăţânată. Ori de câte ori încerc vreun fel de mâncare, mi se face frică“, spune Rebecca, a cărei familie duce o viaţă normală şi - spre deosebire de ea - se delectează la micul dejun, de exemplu, cu pâine prăjită, ouă şi cereale.

După ce ani întregi au încercat în zadar să o convingă să nu mai mănânce doar ciocolată, părinţii fetei au apelat la medicul Gillian Harris, directorul centrului de nutriţie din cadrul spitalului pediatric din Birmingham. Gillian Harris a mai avut de-a face recent cu un caz asemănător, acela al unei fetiţe care consuma numai produse de la McDonald’s, deoarece se temea că orice altceva ar putea-o otrăvi. Cu ajutorul lui Gillian Harris, Rebecca Scowcroft a început să mănânce felii mici de pâine prăjită la micul dejun, spre bucuria părinţilor ei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit lui Harris, toţi părinţii ale căror odrasle suferă de aceeaşi afecţiune ca Rebecca Scowcroft nu trebuie să le diversifice meniul cu forţa sau păcălindu-i. Adulţii ar trebui să se limiteze la simple încurajări, urmând ca, treptat, copiii să decidă singuri că a venit momentul să încerce şi alte feluri de mâncare, precizează medicul Gillian Harris.