Evenimentul Zilei > Sport > Florinel Coman a părăsit cantonamentul naţionalei. Jucătorul FCSB-ului, în pericol să rateze o bună bucată din play-off
Florinel Coman a părăsit cantonamentul naţionalei. Jucătorul FCSB-ului, în pericol să rateze o bună bucată din play-off

Florinel Coman a părăsit cantonamentul naţionalei. Jucătorul FCSB-ului, în pericol să rateze o bună bucată din play-off

Titularizat de Mirel Rădoi în meciul de debut al naţionalei din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar, Florinel Coman nu a rezistat decât aproximativ un sfert de oră pe teren. Jucătorul FCSB-ului a suferit o accidentare şi riscă să rateze o mare parte din play-off-ul Ligii I.

Florinel Coman a prins garnitura de start a reprezentativei tricolore pentru confruntarea cu Macedonia de Nord, însă o accidentare l-a obligat pe acesta să părăsească gazonul de pe „Arena Naţională”, după numai treisprezece minute de joc. În locul său, selecţionerul Mirel Rădoi l-a aruncat în luptă pe Valentin Mihăilă, a cărui bună prestaţie avea să fie încununată cu un gol spectaculos la începutul reprizei secunde.

Coman a părăsit deja cantonamentul naţionalei României şi nu se va mai regăsi în lotul lui Rădoi pentru dubla de la finalul acestei luni, cu Germania şi Armenia. Tânărul jucător în vârstă de 22 de ani va fi supus la începutul săptămânii viitoare unui nou set de teste medicale, însă, din primele informaţii, rezultă că accidentarea acestuia nu va fi una de scurtă durată.

Fotbalistul ofensiv al grupării patronate de Gigi Becali se confruntă de mai mult timp cu o pubalgie. Staff-ul tehnic al FCSB-ului condus de antrenorul principal Toni Petrea nu l-a menajat deloc în ultima perioadă pe cel supranumit „Mbappe” de România, iar acesta are acum şanse minime de a putea evolua în ultimele două runde din campionatul regulat, în care roş – albaştrii se vor duela cu Universitatea Craiova şi Sepsi Sfântu Gheorghe. Există suspiciuni serioase că jucătorul de 1,82 metri va rata şi o bună bucată din play-off.

Mihăilă, favorit să înceapă din primul minut

În absenţa lui Florinel Coman, Valentin Mihăilă pare a fi prima opţiune a lui Rădoi pentru poziţia de extremă stângă, în disputa cu Germania. Fotbalistul prim – divizionarei italiene AC Parma abia aşteaptă să se afle faţă în faţă cu căpitanul nemţilor, goalkeeper-ul Manuel Neuer, şi visează să îşi treacă în cont încă un gol la prima reprezentativă.

„Am început să-i visez pe fundaşii nemţi. Trebuie să ne analizăm greşelile de la cele două goluri pe care le-am încasat joi seară şi să încercăm să luăm aspectele pozitive. Avem mult de muncă” a declarat, pe un ton optimist, Mihăilă.