Evenimentul Zilei > Monden > Florin Salam credea că scapă şi nu se va afla niciodată. Cineva l-a turnat, totuşi!
Florin Salam credea că scapă şi nu se va afla niciodată. Cineva l-a turnat, totuşi!

Florin Salam credea că scapă şi nu se va afla niciodată. Cineva l-a turnat, totuşi!

Regele manelelor este o formulă de adresare inventată de fanii manelistului Florin Salam, care îşi justifică această titulatură prin spectacolul oferit şi tarifele practicate la petreceri.

Cel care în urmă cu nişte ani declara că nu-i place să fie numit manelist întrucât el are un gen muzical diferit de populara manea nu accesibil pentru oricine.

Cine doreşte să-l aibă la o petrecere pe Florin Salam (n.r. – Florin Stoian pe numele real), trebuie să întrunească două condiţii: să aibă bani şi să aibă relaţii.

De fapt, conform cancan.ro, cei interesaţi să asculte melodiile „forţă” ale lui Florin Salam pot avea degeaba o grămadă de bani dacă nu au o legătură de orice fel cu  celui menţionat.

Odată depăşit acest filtru impus de Florin Salam de când faima lui a atins cote înalte, intervine partea financiară, care iarăşi are legătură cu persoana care îl solicită.

Artistul solicită pentru doar câteva ore o sumă colosală. Astfel, pentru doar 4 ore, Florin Salam este plătit cu sume cuprinse între 10.000 și 20.000 de euro.

În acest onorariu nu intră şi banii proveniţi din dedicaţii, care adesea depăşesc mult sumele solicitate înaintea cântărilor.

Nici în funcție de relațiile pe care le au mirii sau nașii, prezenţa manelistului nu este sigură. Sunt cazuri destule la care el a lipsit motivat sau nemotivat…

Totuşi, prezenţa acestuia este mai sigură dacă organizatorul are „relații măcar cu un membru al familiei manelistului”.

Printre cei mai scumpi artiști din România se regăseşte şi Smiley, care a descris recent în ce fel l-a afectat pandemia de coronavirus:

„Pe noi ne afectează foarte tare. Cumva tot showbiz-ul românesc, toată industria se bazează pe concerte.

Pentru majoritatea oamenilor care se află în acest business este foarte greu și când spun asta mă refer şi la sunetişti, instrumetisti, toţi cei care sunt în industrie, nu doar la artişti.

Tot acest ecosistem este afectat total. Oricum cât se câștigă din drepturi de autor în România este de râsul Europei oricum. Nu era ca și cum ai fi putut să-ți întreții o carieră din drepturi de autor.”

sursa: cancan.ro