Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu „merge din disperare” în CSAT. Cum „forțează lucrurile”, pentru informatizarea ANAF
Florin Cîțu „merge din disperare” în CSAT. Cum „forțează lucrurile”, pentru informatizarea ANAF

Florin Cîțu „merge din disperare” în CSAT. Cum „forțează lucrurile”, pentru informatizarea ANAF

Florin Cîţu a declarat astăzi că va cere acordul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), pentru a delega o companie care să se ocupe de informatizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

El a spus că firmele au fost obligate să cumpere case de marcat sofisticate, la care ANAF nu poate nici măcar să se conecteze.

„Forţez lucrurile prin CSAT. Dacă stau şi merg pe mâna funcţionarilor publici care se ocupă de ani de zile, aceiaşi, de informatizarea ANAF, nu ajungem nicăieri. Când am venit în minister, mi s-a spus că în mai o rezolvăm. Apoi am mai stat, mi s-a spus că în iulie este termenul. Acum aud de septembrie-octombrie. Nu mai avem timp, după 30 de ani, să stăm cu acelaşi sistem ANAF. CSAT e modul în care eu încerc să ocolesc acei funcţionari care stau acolo de ani de zile şi-şi protejează sectorul, să nu îi deranjeze nimeni, să mergem pe încredinţare directă unei companii. Vom avea mai multe companii la care ne vom uita şi vom avea câteva criterii de încredinţare directă, să fie mai rapid, să avem acest soft, să conectăm ANAF la secolul acesta în câteva luni, sper cât mai repede, în martie-aprilie să rezolvăm situaţia”, a precizat ministrul, la Digi24.

Ministrul a adăugat că merge în CSAT din disperare „pentru că altfel nu poți să miști lucrurile”.