Florica Frizereasa îl satură pe Marin Motoristu de carne de contrabandă
- Catalin Pena
- 16 martie 2021, 12:28
Coana Florica Frizereasa, tovarășa de viață a d-lui Petrică Frizeru din Șoseaua Olteniței la nr.13, în orele libere, făcea pe măcelăreasa, servind, în 1946, cu carne clandestină cunoștințele din cartier.
Pe la începutul lui februarie anul amintit mai sus, coana Florica a aprovizionat ca de obicei pe d-nii Constantin Dodenciu, lucrător la Apretura, domiciliat în strada Împăratul Traian 7, și pe Marin Motoristu, fericit proprietar al unui circular de tăiat lemne, chiriaș al măcelăresei, cărora le-a furnizat carne de berbec.
Consoarta d-lui Dodenciu pregătise carnea cu sos anglais, iar nenea Marin Motoristu a făcut din părțile moi sarmale cu care a servit rude invitate la o cumetrie.
Mesenii invitați ai ultimului au mâncat pe saturate, dar d. Constantin Dodenciu, mai prudent, nu s-a repezit, ci a degustat cu mare băgare de seamă bucatele.
Când a ajuns la oasele coastelor i s-a părut ceva suspect.
Îndată a împachetat o parte din carne care nu fusese gătită și în grabă s-a prezentat la Abator.
Corpul delict dus de d. Dodenciu fiind analizat de d-na dr. Naghel și d. dr. Atanasie Andrei, medici veterinari, s-a constatat că era carne de câine sadea.
Pentru verificarea analizei, din recolta de câini adusă de hingheri au fost sacrificați doi.
Si proba prin comparație a dat rezultate pozitive.
După aceea s-a procedat la topirea grăsimii din pachetul adus de d. Dodenciu și a unturii din câinii tăiați la Ecarisaj.
Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric