Editura Evenimentul si Capital

Florian Coldea vrea să meargă la eșafod ca General Șpăgar?! Faptele precise din dezvăluirile lui Ghiță au creat o imagine dezonorantă generalului SRI

Autor: | | 19 Comentarii | 7033 Vizualizari

Florian Coldea vrea să meargă la eșafod ca General Șpăgar?! Aşa cum am mai scris (precizez asta de fiecare dată, nu pentru a mă grozăvi, ci pentru a evita suspiciunea de autoplagiere), ca Istoric al clipei, dar şi ca Istoric, supun verificării critice Scandalurile de care România n-a dus, nu duce şi nu va duce lipsă. Verificarea critică înseamnă trecerea vorbelor, faptelor şi documentelor prin examenul crucial al îndoielii carteziene. M-am obişnuit să fac asta, pentru că sînt istoric al clipei, dar şi pentru că mi-e groază la gîndul c-aş putea fi manipulat. Prefer să greşesc punînd la îndoială ceea ce mi se oferă în spaţiul public, decît să înghit pe nemestecate tot felul de gogoşi.

Florian Coldea vrea să meargă la eșafod ca General Șpăgar?!

Sub acest semn nu pot să nu observ că, după 12 ianuarie 2017, mai precis după Comunicatul SRI privind punerea la dispoziţia directorului, „potrivit prevederilor legale”, a generalului locotenent Florian Coldea, Presa noastră a luat-o razna.Razna de tot.Dacă ar fi să credem zicerilor publice, spuse sau scrise, timp de 12 ani România a fost dominată la modul absolut de o singură persoană:Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI.În toată această perioadă, România a avut doi preşedinţi, patru premieri, trei Parlamente, doi directori SRI, trusturi de presă, ONG-uri, lideri de opinie, poliţişti şi gardieni.A avut, dar a avut degeaba.Cel care a făcut şi desfăcut, a blocat construirea de autostrăzi, a pus preşedinţi, a ținut președinți în fotoliul de la Cotroceni, a dat jos premieri, a condus toate Guvernele prin ofițerii acoperiți, a dat legi prin Parlamentul manipulat de el, într-un cuvînt, a fost ca un fel de Stalin din Pădurea Băneasa, s-a numit Florian Coldea.Din punctul de vedere al atmosferei generale, nota dominantă în ultimii 12 ani a fost – dacă ar fi să credem Presei – Teroarea.

O Teroare care a depăşit-o pe cea a lui Robespierre din vremea Revoluţiei franceze, ba chiar şi pe cea a lui Stalin din vremea lui Stalin.

Cine e Creatorul acestei atmosfere?

Cum cine?

Florian Coldea.

Habar n-am de stările de spirit încercate în aceste zile de Florian Coldea, dacă cumva urmăreşte ce se spune despre el în presă.

La o adică, ar putea fi chiar mîndru nevoie mare.

I se conferă în istoria României o Putere asupra ţării pe care n-a avut-o nici Nicolae Ceauşescu.

Cu imaginea aceasta m-am întîlnit întîia oară în jurnalul Elenei Udrea.

Şi cînd spun asta, nu mă refer la imaginea de personaj malefic.

Mă refer la imaginea de personaj atotputernic, cel mai puternic personaj din ultimii 12 ani.

Nu exclud posibilitatea ca această imagine să se bazeze pe fapte și documente precise, cunoscute de Elena Udrea.Numai că mie aceste fapte și documente nu-mi sunt cunoscute.

Și cîtă vreme nu le cunosc, pentru că Elena Udrea nu mi le-a pus la dispoziție nici măcar între patru ochi, am toate motivele să n-o cred pe Elena Udrea cînd îl declară pe Florian Coldea cel mai puternic om din România.

Numai că mie, care numai duşman al Elenei Udrea nu pot fi considerat, nici Jurnalul, nici alte intervenţii ale Elenei Udrea nu mi-au oferit ceea ce am eu nevoie, ca fanatic al verificării critice, pentru a mă convinge:

Date şi documente precise.

Cu imaginea aceasta m-am întîlnit şi în alte luări de poziţie publică.

Ale lui Traian Băsescu, ale lui Victor Ponta, ale Alinei Bica.

Ca şi în cazul Elenei Udrea nimeni n-a putut să-mi explice, în chip convingător, cum a creat Florian Coldea atmosfera de teroare care a durat 12 ani.

Altfel spus, care au fost instrumentele, modul de operare, sistemul de intervenții.

Toată lumea pune pe seama lui Florian Coldea abuzurile DNA.

Cum le-a impus Generalul Codruței Kovesi?

A privit-o adînc în ochi?

Au venit dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă.

Aşa cum am mai scris, în cazul Florian Coldea, dezvăluirile au două nivele diferite:

 • Un nivel al afirmațiilor concrete, gen, în anul cutare, m-am întîlnit cu Florian Coldea, mai era și cutare, sprijinite de date şi documente verificabile.
 • Un nivel al zicerilor lui Sebastian Ghiţă despre ce i-a zis Florian Coldea.
 • Cum despre ce i-a zis Florian Coldea despre autostrăzi, despre Victor Ponta, despre înarmare, despre Codruţa Kovesi, despre Congresul PSD, mie, care nu pot fi considerat adversar al lui Sebastian Ghiţă, nu mi s-a oferit nici o dovadă, nici publică, nici în particular, înlătur din start, pînă la ivirea probelor, imaginea lui Florian Coldea din aceste dezvăluiri:

  Cea de Personaj malefic şi, mai ales, atît de puternic, încît înşişi premierii tremură numai la auzul numelui său.

  Din nefericire, pe acest nivel se bazează în mare parte campania de diabolizare a lui Florian Coldea din aceste zile.

  Supunînd verificării critice dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă despre Florian Coldea, rămîn cîteva fapte precise:

  1) Florian Coldea a fost la vila de la Cheia a lui Sebastian Ghiţă pe 1 februarie 2015.2) Florian Coldea a fost în 2010, cu soţia, în vacanţă, de 10 zile în insulele Seychelles împreună cu Sebastian Ghiţă, şi în Toscana, împreună tot cu Sebastian Ghiţă.3. Aceste vacanțe au fost plătite de Sebastian Ghiță.4. Soția lui Sebastian Ghiță și copilul au fost împreună cu soția și copilul lui Florian Coldea la Disneyland

  Verificarea acestor fapte precise e infinit mai importantă decît verificarea dezvăluirilor despre personajul malefic Florian Coldea.

  Dacă Florian Coldea a fost doar el cu familia la vila de la Cheia a lui Sebastian Ghiţă, a încălcat Regulamentul petrecîndu-şi weekendul cu un parlamentar, membru al Comisiei SRI.

  Dacă Florian Coldea și soția au fost într-o vacanță de lux plătită de omul de afaceri Sebastian Ghiță, atunci e suspect de luare de mită.

  Aceste fapte precise trebuie neapărat şi neîntîrziat supuse verificării pentru a se răspunde la următoarele întrebări:

 • La Cheia, Florian Coldea a fost singur cu familia sau au mai fost şi alţi membri ai conducerii SRI cu familiile?
 • Dacă a fost și George Maior, masa fiind dată cu prilejul demisiei acestuia din funcție, de ce l-a însoțit și Florian Coldea?
 • În ce context au fost cele două soții împreună la Paris? Au fost ca niște amice de familie, și doar ele, sau au fost în cadrul unei acțiuni pe unitate, și au fost și alte soții?
 • A plătit Sebastian Ghiță sau fiecare și-a plătit transportul și cazarea?
 • 5) În vacanţa din Seychelles, Florian Coldea şi soţia au fost singuri cu Sebastian Ghiţă sau au mai fost şi alţii?

  Zvonurile au fost confirmate! Kovesi a dat lovitura! Ce functie va ocupa

  Pagina 1 din 2

  Stirile zilei

  Alte articole din categoria: Opinii EVZ

  Alte articole din categorie

  capital.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  fanatik.ro
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  playtech.ro
  unica.ro
  dcnews.ro
  stiridiaspora.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE ŞI