În timp ce conducea maşina personală a tatălui său, Adrian Nicolăescu (19 ani) a pierdut controlul volanului, iar autoturismul s-a oprit în zidul unei farmacii din comuna Cârcea.

Ignorat în buletinul de presă

Evenimentul rutier nu a fost menţionat în buletinul de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, iar la întrebările reporterilor reprezentanţii instituţiei au oferit răspunsuri evazive. „A fost vorba despre o tamponare. Un tânăr care conducea un autoturism a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în şanţ. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ“, spune inspectorul principal Florentina Popescu, purtător de cuvânt al instituţiei.
 
Pe de altă parte, localnicii din Cârcea aveau ieri o altă variantă despre accidentul respectiv. „Cam avea viteză. A sărit prin grad direct în zidul farmaciei. Ştim că e vorba de băiatul şefului de la Rutieră. Unii ziceau că era beat. Eu l-am văzut cum a început să plângă pe o bordură“, povesteşte o femeie din Cârcea. Contactat telefonic, comisarul Stelian Nicolăescu a confirmat varianta localnicilor, în defavoarea celei promovate de reprezentanţii instituţiei pe care o conduce. „Fiul meu conducea un autoturism care îmi aparţine, iar accidentul s-a produs din cauza neatenţiei şi a lipsei de experienţă. Din fericire, nu a fost rănit. Ancheta a fost făcută de poliţiştii din Cârcea, care au solicitat un aparat alcooltest. A rezultat că nu a băut la volan. S-a întocmit un proces-verbal, iar şoferul vinovat a fost sancţionat cu amendă contravenţională“, spune şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Dolj.

Conform unor surse din cadrul IPJ Dolj, în noaptea accidentului, fiul comisarului Nicolăescu se întorcea de la o petrecere organizată, chiar în comuna Cârcea, de către fiul şefului de post, poliţiştul care avea să cerceteze accidentul.