"Mă gândesc cu toată seriozitatea la posibilitatea ca eu să candidez. Nu pot spune exact ce voi face, pentru că decizia va fi luată de filiala PSD Voineşti", a declarat, citat de Mediafax Iustinian Ivaşcu, fiul primarului Neculai Ivaşcu, care a murit în dimineaţa alegerilor.

El a mai spus că o decizie în acest sens va fi luată imediat după ce va exista o hotărâre definitivâ privind reluarea alegerilor pentru primăria Voineşti.

Curtea de Apel Iaşi a decis astăzi, în urma unei contestaţii depusă de PSD Iaşi, anularea deciziei BEC privind validarea în funcţia de primar al comunei Voineşti a liberalului Gheorghe Dobreanu şi organizarea de noi alegeri.

Iustinian Ivaşcu a afirmat că prin decizia Curţii de Apel s-a făcut dreptate şi că oamenii din sat au primit cu bucurie această veste.
"E un drept al nostru, pentru că nu e normal să avem un primar numit şi nu ales. Am anunţat deja la primărie, pentru că acolo cei peste 20 de funcţionari erau speriaţi că dacă vine liberalul Dobreanu vor fi daţi afară", a declarat Iustinian Ivaşcu.

Neculai Ivaşcu (PSD), primarul care a condus Voineştii timp de 18 ani, a murit chiar în ziua alegerilor, când candida pentru un nou mandat. Deşi alegătorii au ştiut de moartea lui Ivaşcu, tot l-au votat, acesta câştigînd cu un avans de 23 de voturi faţă de contracandidatul său, liberalul Gheorghe Dobreanu. Ulterior, BEC l-a validat pe Dobreanu în funcţia de primar.

CITIŢI ŞI:

Învinsul din Voineşti primeşte locul mortului

A fost votat chiar şi după ce a murit

(18:25)