În continuarea listei celor mai corupte instituţii din Grecia figurează cele care acordă autorizaţiile de construcţii şi cele ce ţin de securitatea socială.
Raportul a avut în vedere 1.400 de cazuri de corupţie ce au implicat funcţionari publici în cursul anului trecut, pentru 400 dintre acestea întocmindu-se dosare penale.

Autoritatea citată şi-a intensificat controalele pentru a combate corupţia din sectorul public, o problemă endemică în Grecia şi care contribuie la risipirea banului public în această ţară constrânsă la măsuri de austeritate.
Fiscul, sănătatea şi birourile pentru urbanism sunt menţionate printre sectoarele cele mai corupte şi în rapoartele din anii anteriori.

Creditorii Greciei, Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, au subliniat, de mai multe ori, necesitatea combaterii corupţiei, ceea ce va contribui la asanarea finanţelor publice şi la ieşirea ţării din criză.
UE oferă asistenţă Greciei pentru a reforma justiţia şi administraţia având în vedere şi corupţia sau evaziunea fiscală.